"Історія України в казках та легендах" — у Києві покажуть незвичну пісочну анімацію

"Історія України в казках та легендах" — у Києві покажуть незвичну пісочну анімацію

Історію України можна вчити дещо іншими інноваційними методами. 26 листопада у 12.00 та 15.00 Київський театр пісочної анімації "Золотий лев" покаже освітню шоу-програму "Історія України в казках та легендах". Ведучий-оповідач — Сашко Лірник, людина, яка присвятила себе українським казкам, легендам, билинам, яка знає та розповідає їх як ніхто інший. Докладніше про виставу він розповів в ефірі Радіо Промінь.

Сашко Лірник зазначив, що вивчати історію України завдяки пісочній анімації —  це геніальна ідея.

"Насправді це поєднання багатьох мистецтв і воно сприймається дітьми дуже легко й органічно. Одна справа, коли тобі розповідають у школі або ти дома змушений читати, а інша справа коли перед тобою відбувається справжнє дійство", — розповів Сашко Лірник.

Він зазначив, що йому вдалося переосмислити історичні факти та зробити з них цікаву захоплюючу казку. "Те, що ми розказуємо та показуємо з дівчатами з пісочної анімації — це навіть не все в підручниках знайдеш. Тут цікаві факти, та ще й гарно викладені. А головне, що вони творяться та відображаються в тебе на очах, ти є співучасником цього дійства", — сказав він.

Казкар додав, що вони вже не вперше виступають із такою програмою. Він зазначив, що дітей зацікавлює пісочна шоу-програма, вони її дивляться затамувавши подих.

Відео зі сторінки театру пісочної анімації

"Мені це надзвичайно подобається. Це новий етап мого розвитку і театру. Поєднання талановитих людей дає геніальний результат", —  сказав Сашко Лірник.

На цьому заході діти ознайомляться з легендами про заснування Києва, із "Повісті минулих літ", дізнаються про походження казки "Кирило Кожум’яка" та послухають її, почують цікаву інформацію про найяскравішу постать часів Київської Русі — князя Святослава.

Докладніше про освітню шоу-програму "Історія України в казках та легендах" тут.

Джерело: https://www.facebook.com/events/1148424398666072/