Це робота декількох місяців — Артем Полежака про кліп "Історія України за 5 хвилин"

Це робота декількох місяців — Артем Полежака про кліп "Історія України за 5 хвилин"

Днями Міністерство культури, молоді та спорту України опублікувало анімаційний кліп "Історія України за 5 хвилин — повна й безкомпромісна, без прикрас і попси". У відео тривалістю 5 хвилин і 43 секунди показані ключові умови історії України, починаючи від трипільців і до сучасності. Слова до пісні написав поет Артем Полежака, зачитав їх Фагот із "ТНМК", анімацію зробив художник Сашко Даниленко. Артем Полежака в ефірі Радіо Промінь сказав, що текст до мультика — це серйозна робота, яка тривала декілька місяців.

Артем Полежака зазначив, що написання тексту до цього анімаційного кліпу — це історія не однієї години, а декількох місяців.

"Це серйозна робота. Було дуже важко. По-перше, це довго робилося. Тексту було багато. Перед останнім ужиманням тексту його було вдвічі більше. Там було більше аніж на 10 хвилин. Просили втиснути в п’ять хвилин, проте розмір все одно вийшов більшим", — сказав Артем Полежака.

Поет зізнався, що його надихнув анімаційний фільм білоруською мовою, присвячений історії Білорусі від початку до 1991 року.

"Це мультфільм "Будьмо білорусами", якому вже декілька років. Він зроблений у подібному стилі. Я надихався ним і дуже хотів, щоб у нас в Україні був подібний мультик", — сказав він.


 

Артем Полежака також розповів, що співпраця із Фаготом із "ТНМК" була злагодженою: "Взагалі без проблем. Фагот прислав перший варіант, ми його трохи підкорегували й через пару днів прийшов другий, який став чистовим. У нас уже не було ніяких питань, усе було ідеально".

Артем Полежака зазначив, що анімаційний кліп "Історія України —  повна й безкомпромісна, без прикраси та попси" несе позитивний націотворчий момент. Він має надихати та формувати свідомого громадянина.