Фронтвумен Goncharova Project Тетяна Гончарова: це не чистий джаз, ми робимо щось на перехресті

Фронтвумен Goncharova Project Тетяна Гончарова: це не чистий джаз, ми робимо щось на перехресті

У Будинку звукозапису Українського радіо 22 листопада відбудеться концерт Goncharova Project. Про те, як, не маючи музичної освіти, стати вокалісткою успішного джаз-бенду, перші виступи на фестивалях та концерт в ефірі Українського радіо розповіла фронтвумен гурту Тетяна Гончарова.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Тетяна Гончарова каже, що не має музичної освіти, але у студентські роки співала у хорі національного університету у Дніпрі, це була дуже добра школа.

"Потім багато років я займалася іншими справами: була жінкою, виховувала дітей, працювала у великому бізнесі і років 20 не співала зовсім, хіба що на корпоративах чи коли була за кермом. Але несподівано мені дуже захотілося заспівати, в мене був непоганий матеріал, з яким я звернулась до відомих українських музикантів, з якими я познайомилась у фейсбуці. Вони мені сказали, що є такий гітарист Олексій Морозов, до якого я прийшла і сказала, що сьогодні ми співаємо пісню про Ієроніма Босха. Він спитав, хто це, а я сказала, що в мене є матеріал, зараз ми з ним ознайомимось і заспіваємо", – розповіла Тетяна Гончарова.

За її словами, стартовим матеріалом була авторська музика, написана людьми, які живуть у Дніпрі: "Сама я, на жаль, не пишу, але бачу хороший матеріал, йду до людей, які можуть зробити аранжування. Й так несподівано ми потрапили й на Альфа Джаз Фест, куди я їздила як гість фестивалю практично з першого року, оскільки ми працювали з корпорацією "Альфа". Мені дуже подобалось їздити туди як слухач, але в 2016 році, коли ми вже почали щось співати, я сказала Морозову, що їду на фестиваль як гість, а він мені – що їде як музикант. І запропонував щось там заспівати. Ми заспівали на Альфа Джаз Фесті на вулиці, я кайфувала, а люди казали, що їм сподобалось. Але перш за все, я думаю, їм подобалось, що я співаю не в душі, а на велику публіку, тобто втілюю якісь свої мрії та бажання".

"Щодо Будинку звукозапису, то з хлопцями звідти ми познайомились на Трухановому острові, де проходив Koktebel Jazz Festival. Люди, які працюють в Будинку бачили, як ми там співаємо і я звернулась до Костянтина Спілки з питанням, чи нам треба зробити якийсь концерт. А він сказав так, давай зробимо", – ділиться фронтвумен.

Тетяна Гончарова наголосила, що її гурт не працює з чистим джазом: "Ми робимо щось на перехресті, експериментуємо. Мої музиканти намагаються робити щось таке, що не робить більше ніхто зараз у країні".

Нагадаємо, концерт Goncharova Projekt відбудеться 22 листопада о 19.00 у приміщенні Великої концертної студії Будинку звукозапису Українського радіо. Більше про захід можна дізнатися тут.

ФОТО: сторінка події у facebook