Ексклюзивні комікси: яких новинок очікувати українським шанувальникам

Ексклюзивні комікси: яких новинок очікувати українським шанувальникам

Українські шанувальники у 2020 року отримають нові комікси. Про це в ефірі Радіо Культура розповіла кураторка проєкту видання коміксів "DC" українською у видавництві "Рідна мова" Марія Шагурі.

Марія Шагурі зазначила, що видавництво вже фактично на фінальній стадії затвердження плану з "DC" (це одне з найбільших видавництв коміксів — ред.).

"У Франкфурті мені це все усно затвердили. Відповідно найбільша кількість коміксів, які ми видаватимемо наступного року, якраз належить цьому видавництву. Щодо дуже очікуваної класики, про яку нас дуже часто запитують, вже взимку наступного року варто чекати "В означає Вендетта". Перекладачі вже почали працювати над ним. Також буде "Болотяна істота" Алана Мура, буде другий том "Джона Константина". Якщо ми встигнемо, то наприкінці року буде перший том "Трансметрополітена". Щодо продовжень. Наступного року продовжимо три томи "Сендмена", будуть "Казки-5". Наступного року ми закінчуємо "Проповідник", буде п’ятий та шостий том. Звісно, що буде по кілька томів тих серій DC Comics, які більшість чекає: це "Флеш", "Ліга", також буде "Темна перемога". Вона є продовженням серії "Бетмен: Довгий Гелловін", про яку у нас так само багато питали. Щодо того, що в "DC" з'являються у  2019 році, а в 2020 році продовжать виходити. Ми під вихід нового фільму "Хижі пташки (та фантастична Гарлі Квін)" готуємо комікси", — розповіла Марія Шагурі.

Кінопрем'єра нового фільму "Хижі пташки (та фантастична Гарлі Квін)" у США відбудеться 7 лютого 2020 року, а в Україні 6 лютого 2020 року.

Марія Шагурі також розповіла, що в 2020 році вийде новий комікс "Гарлін", який буде в такому ж форматі як "Бетмен. Проклятий".

"Це велика красива альбомна книжка, це гаряча новинка, яку DC Comics так само випускає під вихід фільму. Так само з DC буде "Супермен Рік перший". Буде продовження "Білого рицаря" і буде "Джокер Killer Smile". Які тільки вийдуть всі сінгли у DC, ми зразу зробимо його під твердою обкладинкою", — додала вона.

Марія Шагурі розповіла про співпрацю із Marvel Comics — вийде кілька томів "Карателя" та "Чорної пантери". З  Dark Horse Comics буде кілька томів "Академія Амбрелла" і продовження "Stranger Things".

Марія Шагурі зазначила, що в наступному році продовжать "Сагу" та "Монстрицю", дитячі комікси. Буде продовження "Фестивалю чайних драконів" і буде ще один "Блексед".

Нагадаємо, що "Рідна мова" — видавництво, засноване 2003 року, що зосередило діяльність на виданні найкращих книжок для дітей і дорослих українською мовою. У 2017 році видавництво отримало ексклюзивні права на видання українською мовою перекладів коміксів DC Comics. У 2019 році видавництво отримало неексклюзивні права на видання українською мовою перекладів коміксів Marvel Comics. Видавництво також має ексклюзивні права на видання українською мовою всесвітньо відомих авторів, таких як Астрід Ліндґрен, Памела Треверс, Януш-Леон Вишневський, Ентоні Берджес, Крессида Ковелл, Кейт ДіКамілло тощо.

фото - facebook.com/mariia.shahuri