Відсутність Warner Music в Україні – значно більша проблема, ніж відсутність "MTV Україна" – експерт

Відсутність Warner Music в Україні – значно більша проблема, ніж відсутність "MTV Україна" – експерт

Українська співачка Анна Корсун, також відома як MARUV, отримала нагороду MTV Europe Music Awards як найкраща російська виконавиця. Українських регіональних виконавців на цій премії не нагороджують, адже в Україні вже кілька років не працює телеканал "MTV Україна". Чи потрібно його відновлювати і для чого, пояснив в ефірі Радіо Промінь Олексій Бондаренко, музичний критик та автор блогу про нову українську музику LiRoom.

Олексій Бондаренко пояснив, що MTV – це в першу чергу телеканал, а вже потім премія. Телеканал не "зайде" до України, якщо у нього не з'явиться якийсь внутрішній спонсор або фінансовий партнер, який захоче запустити "MTV Україна".

"Зараз виникає велике питання про місце телеканалів взагалі у сучасному світі. Тому що ми усі зараз говоримо про MARUV, але головний тріумфатор премії – Біллі Айліш, яка з'явилася рік тому і завдяки своєму "bad guy" отримала все, що могла. Але ж вона це зробила не завдяки телебаченню, а завдяки інтернету, в першу чергу", – переконаний музичний критик.

Олексій Бондаренко додав, що в Україні все класно з шоу-бізнесовим колом, тому виникає питання, а чи потрібен Україні такий телеканал взагалі.

"Ми звикли вважати, що "MTV" – це дуже круто, але насправді у світовому музичному світі роль телебачення все більше зменшується, і вони намагаються хоч якось привернути до себе увагу. Якщо у нас з'явиться який видатний гурт, його помітять і без премії, як це сталося з ДахаБраха або alyona alyona", – зазначає автор LiRoom.

Він вважає, що відсутність цього телеканалу – це невелика проблема. Адже є речі, які для музичного світу відіграють значно більшу роль.

"Коли MARUV брала участь у Нацвідборі на Євробачення, вона уже мала контракт з Warner Music Russia. І як на мене, відсутність Warner Music в Україні – це набагато більша проблема, аніж відсутність тут телеканалу MTV", – підсумував Олексій Бонадренко.

Нагадаємо, українська співачка MARUV отримала нагороду MTV Europe Music Awards у номінації "Best Russian Act Winner". На цю номінацію вона претендувала разом з російськими виконавцями Face, Noize MC, Little Big и Zivert.

Maruv (фото - ЕРА)