У Рівненському академічному театрі прем'єра — "Брехня" за Винниченком

У Рівненському академічному театрі прем'єра — "Брехня" за Винниченком

Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр 5 листопада запрошує на прем'єру "Брехня" за однойменним твором Володимира Винниченка. Більше про драматургію в ефірі Радіо Культура розповіла режисерка-постановниця Анна Козирицька.

0:00 0:00
10
1x

Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр 5 листопада запрошує на прем'єру "Брехня" за однойменним твором Володимира Винниченка. Про роздуми над драматургією в ефірі Радіо Культура розповіла режисерка-постановниця Анна Козирицька.

"Є режисерські періоди, коли хочеться сказати про щось можливо серйозніше. Різними мовами розмовляємо з глядачами, десь комедії, десь драмою, десь трагікомедією, — зазначила Анна Козирицька. — Брехня є скрізь.  Але є найстрашніша брехня, як на мене, це брехня собі. Те, що з тобою відбувається – то вже край. Героїня вистави сама створила цей світ"

Осмислюючи твір Винниченка, Анна Козирицька у виставі наголошує, що жінка ніколи не замислювалася щодо своєї власної долі, щось зробила для країни, щось зробила для чоловіка, для сім'ї.

"А що в душі цієї жінки, ніхто ніколи не вчив її туди зазирати. І ось, коли в цієї жінки душа переповнилась, вона не знала, як з цим справитись. Ніхто не вчить людину спілкуватися зі своєю душею. Ось це страшно. Ми направлені на те, щоб зчитувати інформацію з інших людей, з наших рідних, як вони себе почувають, з наших колег", — пояснює головну ідею постановки режисерка Анна Козирицька.