"Я ж не лох якийсь": людський фактор чи сценарій — політичний експерт коментує розмову Зеленського з добровольцем

"Я ж не лох якийсь": людський фактор чи сценарій — політичний експерт коментує розмову Зеленського з добровольцем

Політичний експерт Олександр Солонтай в ефірі Українського радіо прокоментував розмову президента України Володимира Зеленського з добровольцем у Золотому.

0:00 0:00
10
1x

"Те, що зробив президент (сказавши: "Я ж не лох якийсь" — ред.), я думаю, є два варіанти. Перший — що це людська історія, просто "вийшов з себе", показав свої емоції. Якщо це не сценарій, якщо вони це не передбачили, то нам може подобатись чи не подобатись, яким він є носієм культури, якої поведінки, де він виріс у Кривому Розі, як там говорять тощо. Така у нас суспільно-культурна ментальність. Якщо ми говоримо по суто людську історію, може когось це дивує, але президент — це людина", — зазначив Олександр Солонтай.

Політичний експерт також вважає, що розмова з добровольцем "народним методом" може бути частиною мирного сценарію.

"Якщо ми говоримо не про людську історію, а про позицію, що це сценарій, то тоді варто згадати, що подія не тільки одна. Не тільки Зеленський так поговорив з добровольцями, а ще й паралельно призначили Сергія Сивохо радником секретаря РНБО, який озвучив свій коментар щодо того, що він думає взагалі по ситуації на Донбасі. Були ще заяви. І тоді це є спільний сценарій. Що хоче Зеленський донести всім цим спільним сценарієм? Що, попри те, що його стримують добровольці, радикали, попри те, що відбуваються мітинги, він все одно залишається палким прихильником формули миру", —  сказав експерт.

Солонтай пояснив, що "таким чином, Зеленський комунікує свою політичну позицію всіма можливими засобами, зокрема, спілкуванням народним способом з бійцем, якщо це сценарій, дипломатичними інструментами, комунікаційними засобами. Так президент та його команда продовжують доносити повідомлення, що наполягають на мирному сценарії".  

Нагадаємо, 26 жовтня президент України Володимир Зеленський відвідав Золоте на Луганщині, аби зустрітися з місцевими мешканцями та військовослужбовцями на передовій. Під час зустрічі відбулася розмова Зеленського з одним із добровольців. Президент закликав ветеранів скласти зброю. У свою чергу, доброволець висловив обурення, що президенту не передали або він не відреагував на лист, у якому його просили про зустріч, а також нагадав президенту про акції "Ні — капітуляції", зауваживши, що Зеленському варто підписати меморандум із протестувальниками. Тоді під час розмови з добровольцем Зеленський сказав "я не лох якийсь".

Фото — president.gov.ua