Лариса Івшина про фотовиставку "Дня": "Велич простоти" прочитується кожним по-різному

Лариса Івшина про фотовиставку "Дня": "Велич простоти" прочитується кожним по-різному

Головна редакторка щоденної всеукраїнської газети "День" Лариса Івшина в ефірі Українського радіо висловила сподівання, що відвідувачам фотовиставки видання "Велич простоти" буде цікаво подивитися на країну очима інших талановитих людей.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

8 листопада о 17:00 відбудеться відкриття фотовиставки "День-2019" за результатами ХХІ Міжнародного фотоконкурсу "Дня". 

"В цьому році ми дали їй слоган "Велич простоти". Її емблема — гілка шипшини. Дрес-код (на відкриття —  ред.) —  всі відтінки шипшини. "Велич простоти" прочитується кожним по-різному. Ми сподіваємося, що нашим відвідувачам буде цікаво подивитися на країну очима інших талановитих людей. Поінтригую і більше нічого не буду розповідати. Єдине скажу: що це завжди і для мене самої дуже цікаво", — розповіла Лариса Волошина. 

Вона також розповіла про свій важливий задум.

"Це буде "День Володимира Панченка". Він написав рецензію на "День вдячності" (нова книга всеукраїнської газети "День" — ред. ) за два тижні до свого відходу. Я безмежно любила цю людину. Він був дуже хорошим партнером, бо серед нашої інтелігенції так само немало тих, хто ставиться до газети лише як споживач. Він був дуже надійним другом "Дня"", — розповіла вона. 

За її словами, багато текстів письменника Володимира Панченка не тільки переживуть цей час, але стануть добрим путівником у майбутнє.

Крім того, головна редакторка видання "День" наголосила на важливості друкованої преси, а Британію навела як приклад.

"Наша країна повинна пам’ятати, що найбільш успішною серед консервативних країн є Британія. Недавній прем’єр Тереза Мей сказала, що будуть підтримувати друковану пресу, бо її читання — це частина традиційної культури Британії, вони ніколи цим не пожертвують. Так роблять розвинуті народи. Вони не бігають за гаджетами. У світі є місце для всього: і для друкованої преси, і для розумної книги, і для фото. А ми це синтезуємо в нову культурну якість для українців, які мають смак і рівень. А якщо чогось немає в "Дні", то не тільки тому, що в нас не вистачає для цього ресурсу, а тому, що воно не варте уваги", — зазначила Лариса Івшина. 

Нагадаємо, що 8 листопада о 17:00 відбудеться відкриття в Києві фотовиставки "День-2019" за результатами ХХІ Міжнародного фотоконкурсу "Дня". На відкритті буде оголошено володарів Гран-прі та Призу призів "Золотий день" і спеціальних відзнак від численних партнерів фотоконкурсу.

Фотовиставка проходитиме в Будинку кіно з 8 листопада до 17 листопада. Час роботи  з 10:00 до 19:00.  Вхід — вільний.