"Хор Верьовки не мав міняти свій статус на таку дрібницю" – Степан Галябарда про номер "95 кварталу"

"Хор Верьовки не мав міняти свій статус на таку дрібницю" – Степан Галябарда про номер "95 кварталу"

Студія "95 квартал" разом з національним хором імені Верьовки презентували номер, у якому поглузували з Валерії Гонтаревої та того, що в неї нещодавно згорів будинок під Києвом. Заслужений діяч мистецтв, поет Степан Галябарда в ефірі Радіо Культура прокоментував цей виступ.

"Я випадково побачив цей виступ, бо я вже давно не дивлюсь той "Квартал". Мало того, що там несмак, воно ж усе антиукраїнське. Те, що хор Верьовки був там, – це ознака такої загальнолюдської байдужості", – вважає Степан Галябарда.

Він переконаний, що цей виступ, який Галябарда вважає "недопустимим", не міг відбутися без погодження з керівництвом хору.

"Я розумію, коли конкретний виконавець співає. Він хоче, він співає, йому за це гроші платять. А що тут дали хору Верьовки, що пообіцяли? Чим їх купили? Я так розумію, що це недогляд того, хто погоджував цей виступ. Бо ми прекрасно розуміємо, де ноги ростуть у всього, що відбувається навколо "Кварталу", – зазначає поет. – Я вважаю, що (хор Верьовки – ред.) не мав би права на таку дрібницю міняти свій статус і свій гонор".

Нагадаємо, у номері "95 кварталу" актор Євген Кошовий разом з хором виконали пісню на мотив української народної "Горіла сосна, палала". Зокрема там прозвучали рядки "Горіла хата, алала, в Лондоні жінка плакала", "Люди вогонь побачили – допомагати почали, відра схопили й прибігли, у вогонь соляру плескали", "Мораль проста – хата згоріла зі стида" та інші.

Гендиректор, художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки Зеновій Корінець у коментарі Радіо Свобода заявив, що пісня хору та "Кварталу 95" про пожежу в будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої була "некоректною", а текст пісні йому був відомим перед виступом хору. За його словами, стосовно організації виступу із хором контактували від колишнього учасника "Кварталу 95", народного депутата зі "Слуги народу" Юрія Корявченкова.

Гендиректор хору повідомив, що цей виступ оплачувався, "були два виступи по 15 тисяч гривень згідно з договором". 

Останнім часом з Валерією Гонтаревою та її майном відбулись низка подій. Спершу в Лондоні вона стала учасницею ДТП, у Києві згоріла машина родичів, а потім і її власний будинок. Гонтарева натякає на слід олігарха Ігоря Коломойського у цих подіях, тоді як він будь-яку причетність до цього заперечує.

"95 квартал", який випустив скандальний номер, виходить на телеканалі "1+1" Ігоря Коломойського.

Актор студії "95 квартал" Євген Кошовий та хор імені Верьовки. Скрін з YouTube