Мар’яна Романяк про тревел-канал Blog 360: кожен може побачити українські міста з висоти пташиного польоту

 Мар’яна Романяк про тревел-канал Blog 360: кожен може побачити українські міста з висоти пташиного польоту

Ведуча блогу Мар’яна Романяк в ефірі Радіо Промінь розповіла, як виник і що показує україномовний тревел-канал Blog 360.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

— Blog 360— що це за блог?

— Це тревел-блог, тревел-проект і канал на Youtubeпро подорожі Україною. Наша мета — показати, що країна крута, що у нас дуже багато прекрасних міст, сіл, географічних точок на нашій карті, що на вихідні можна сісти у потяг, машину чи автостопом, дібратися до найближчого села чи селища і подивитися, що відбувається там. Не обов’язково подорожувати до Єгипту чи Туреччини, а можна поїхати у Кам’янець-Подільський, у Хотин, до Одеси чи Херсону, адже там всюди круто.  Ми популяризуємо внутрішній туризм, і самі кайфуємо від того, що робимо, адже показуємо українцям, що їхнє місто прекрасне.

— Назва вашого блогу не тільки туристична, а й технологічна. Чому Blog 360?

— Ми багато варіантів вкладали у цей зміст. По-перше. що можна подорожувати 360 днів у році, а решту посидіти вдома. По-друге, коло має 360 градусів, і ми намагаємося у наших подорожах показувати місто на 360 градусів, тобто показувати різні сфери(музейні, культурні, історичні, кулінарні, сучасні та інші). 

— Кожна тревел-програма має свою фішку. Яка фішка у вашому проекті?

— Ми довго думали, якою має бути наша фішка, і просто вирішили бути без фішки. Давайте поїдемо у місто і покажемо, як мінімум: а) як туди добратися (скільки кілометрів, скільки коштує квиток); б) що там зробити (де випити каву, де поїсти, в який музей піти, а в який ні, який громадський простір відвідати, з ким зустрітися, оскільки у нашій програмі завжди є інтерв’ю з якими цікавими та кльовими людьми, які є двигуном цього міста). Тобто наша фішка це практичні поради, гід того, що робити у місті.

Кожен українець, який дивиться наш блог, може побачити місто з висоти пташиного польоту. Ми любимо показувати чи супервисокі точки, чи підійматися на ратушу або вежі замків і показувати місто з висоти, тому що місто з висоти дуже-дуже красиве.

— Наскільки ви показуєте місцевих жителів та місцеве життя, яке не є туристичним?

— Ми дуже намагаємось це робити, тобто показати місто з іншої сторони. Ми маємо гарний лайфхак з цього приводу. Наприклад, перед подорожжю кудись ми постійно пишемо про це у наших соцмережах: "Люди, що подивитися у вашому місті? З якими людьми варто зустрітися? Які місця є маловідомими?". Це дає нам змогу скласти сценарій, маршрут, зрозуміти. куди ми підемо, що супертуристичного покажемо, а ще відбираємо менш відомі локації. Окрім того, приїжджаючи у будь-яке місто, ми завжди маємо там місцеву людину, яка знає все те, що не знають жодні довідники і путівники, і саме ця людина видає нам дуже круту інформацію, що побачити у місті.

— Ваш проект для більш досвідчених туристів чи тих, хто подорожує вперше?

— І для тих, і для інших. Особливо зараз буває,що мандрівники були десь на Балі чи Камбоджі, але не були у Франківську чи Рівному. Тому наш проект для тих, хто хоче дослідити Україну, і подивитися, що хорошого відбувається у наших містах. Наш проект також цікавий для самих містян. Тому я дуже тішуся, коли мешканці цього міста, розуміють, що вони живуть у хорошому українському місті. 

Детальніше про проект можете дізнатись за посиланням.

Фото — facebook.com/blogthreesixty