ККД Верховної Ради: будь-який парламент є найбільш ефективним в перші і останні 6 місяців своєї роботи

ККД Верховної Ради: будь-який парламент є найбільш ефективним в перші і останні 6 місяців своєї роботи

Верховній Раді 9-го скликання вже працює 51 день: чи став парламент більш ефективним? Про це говорили в ефірі Українського радіо з експертом з політико-правових питань аналітичної групи "Левіафан" Сергієм Назаренком.

0:00 0:00
10
1x

"Верховна Рада будь-яка, не тільки  9-го скликання, є найбільш ефективною в перші 6 місяців своєї роботи і в останні 6 місяців своєї роботи", — вважає Назаренко.

"Цей склад Верховної Ради беззаперечно схвалив багато законопроектів, багато розглянув. Але, зважаючи на структуру цієї Верховної Ради, як може бути по-іншому? Якщо у вас є абсолютна більшість — бери та голосуй. Саме так вони і зробили. Але постає питання у якості цих законопроектів", — додав він.

Експерт зауважив, що багато хто називає цю Верховну раду "скаженим принтером":

"Сьогодні з'явилося ще відео, де співробітники апарату Верховної Ради в мішки складають купи паперу, який залишається після народних обранців. Тобто це можна назвати "скаженим принтером" і в прямому сенсі. Бо лише сьогодні схвалили законопроект, щоб частково все ж таки більше перейти на електронний документообіг. Хоч ліси збережемо, як то кажуть".

"Щодо якості законопроектів — питання були до кожного. Буквально в середу був схвалений законопроект про так звану судову реформу Зеленського… І одразу було декілька зауважень з боку експертного середовища в Україні, так і з приводу уповноважених осіб з Європи. Навіть голова Верховного Суду пані Данішевська теж виступала з жорсткою критикою цього законопроекту", — звернув увагу він.

Як відомо, Верховна Рада схвалила закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом". Ухвалення відповідного рішення підтримали 256 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

29 серпня Верховна Рада дев'ятого скликання розпочала роботу, "Слуга народу" є найбільшою фракцією у парламенті і налічує 254 депутати. 

Сергій Назаренко. Фото Facebook