Чому в Україні найменша в Європі толерантність до гомосексуалізму — пояснює Тимур Левчук

Чому в Україні найменша в Європі толерантність до гомосексуалізму — пояснює Тимур Левчук

Серед усіх країн Європи в Україні найменша терпимість до гомосексуалізму. Як свідчать результати європейських соціологів, лише 14% українців вважає, що суспільство повинно прийняти гомосексуалізм, і це найнижчий показник в Європі. Виконавчий директор ГО "Точка опори" Тимур Левчук в ефірі Радіо Промінь прокоментував, чому цей відсоток є досить малим.

"Україна пострадянська країна, наше суспільство досить травмоване не тільки Радянським Союзом, а й тим. що у нас досить часто є політична нестабільність, і ця нестабільність у поєднанні з пострадянським досвідом, на мою думку, породжує неприйняття інакшості", — зазначив Тимур Левчук.

Левчук наголосив, що 14% — це малий відсоток, проте прогрес є суттєвим.

"14% — це малий відсоток, але Україна 10 років тому і Україна зараз — це дві різні країни з точки зору ставлення до ЛГБТ-спільноти. Тому, хоч відсоток малий, але прогрес є суттєвим", — пояснив він.

Тимур Левчук зауважив, що "одна, з основних проблем, це стереотипи. Але лише 4 роки тому ми відійшли від російського контенту на телебаченні, який завжди показував нам, що ненавидіти когось меншовартісного — це добре. Лише зараз ми прийшли до україномовного контенту, який насправді не зовсім ці теми відкриває, ми до цього прийдемо поступово. Щодо освіти, то це не пов’язано з відсутністю уроків про ЛГБТ-спільноти. Це питання відсутності загалом розмови про права людини в цілому, які, як правило, не є пріоритетними і на яких мало говорять про якісь меншини. Тому це впирається в потреби ще більшої освіти та, можливо, більш відвертих розмов. Крім того, треба враховувати, що у нас ЛГБТ-спільнота залишається досить закритою спільнотою".

Фото — pexels.com