Кінець епохи бідності. Депутат від "Слуги народу" про проєкт держбюджету: нас чекає зростання, але не так, як очікують українці

Кінець епохи бідності. Депутат від "Слуги народу" про проєкт держбюджету: нас чекає зростання, але не так, як очікують українці

Про збільшення виплат при народженні дитини та чи дійсно минула епоха бідності завдяки Бюджету-2020 говорили в ефірі Українського радіо з членом комітету Верховної Ради України з питань бюджету, членом фракції партії "Слуга народу" Ростиславом Тістиком.

0:00 0:00
10
1x

"Ми, звичайно, очікуємо збільшення видатків на соціально-вразливі категорії населення. До прикладу, наш Комітет з питань бюджету подав таку пропозицію до Кабінету міністрів щодо доопрацювання питань зі встановлення нових розмірів допомоги при народженні дитини", — зауважив Ростислав Тістик.

"На першу дитину — близько 100 тисяч гривень, на другу дитину — близько 200 тисяч гривень, на третю і кожну наступну — близько 400 тисяч гривень", — додав він.

Депутат упевнений, що бюджет-2020 закінчить епоху бідності, але для цього потрібен час.

"Слід чітко розуміти, що існує бюджетний процес і ми його маємо дотримуватись… Ми маємо до 20-го жовтня проголосували у першому читанні про проект держбюджету і в не пізніше 3-го листопада в другому читанні. Ну і звичайно заключним буде третє", — спробував пояснити він.

Тістик додав, що було подано близько 2200 поправок та пропозицій. Це, за його словами, змогло реально скоректувати цей бюджет в напрямку зростання.

"Я хочу вам сказати, що епоха бідності закінчена. Наступного року нас реально чекає зростання. Звичайно, не так, як ми, українці, цього стрімко очікуємо і маємо великі на те надії. Але ми тільки прийшли до нашої влади. Треба дати певний час. Можливо, і півроку, і рік", — зауважив депутат.

"Цей бюджет ми будемо востаннє подавати на один рік. З наступного року будемо подавати мінімум на три. Що дасть можливість нам чітко спрогнозувати наші наступні пріоритети і напрямки чіткого зростання. Ми називаємо цей бюджет  бюджетом пріоритетів і підтримки", — наголосив він.

Нагадаємо, 15 вересня у Верховній Раді зареєстрували проєкт державного бюджету. Його мають остаточно погодити до 1 грудня. Середній курс долара закладений на рівні 28,2 грн. Мінімальна зарплата у проекті державного бюджету-2020 закладена на рівні 4723 гривні. Сьогодні депутати розглядають проєкт держбюджету у першому читанні.

Ростислав Тістик. Фото facebook