Роботи-рокери, астронавт та ракети: у Дніпрі відбудеться Interpipe TechFest

Роботи-рокери, астронавт та ракети: у Дніпрі відбудеться Interpipe TechFest

19-20 жовтня у Дніпрі відбудеться головне інженерне шоу України "Interpipe TechFest". На інженерному шоу можна буде не тільки познайомитися з інженерними новинками, а й подискутувати про майбутнє інженерії, науки, технічної освіти та космосу. Особливістю фестивалю стане виступ рок-групи роботів "Compressorhead" з Німеччини, які виконають хіти АСDС, а також хіти інших рок-легенд. Про захід в ефірі Радіо Промінь розповіла організаторка "Interpipe TechFest" Людмила Новак.

"Ще 5 років тому ми вирішили знайти формат, який може показати глядачам цікавість технічної спеціальності, всю велич української інженерії, а також західної, яку ми привозимо на фестиваль. Тому мета цього фестивалю: Make engineering great again (Зробіть інженерію видатною знову — ред.)", — зауважила організаторка фестивалю.

Людмила Новак додала, що "Дніпровська політехніка робить технічні змагання з мехатроніки. Люди діагностують проблеми обладнання, і вони є так званими "лікарями для роботів". У нас на підприємстві є багато роботів технічного обладнання, тому ми купили спеціальні учбові стенди, де навчаємо дітей та студентів разом з Дніпровською політехнікою. І вони кажуть, що за 4 роки проведення "Interpipe TechFest" мають великий попит на кафедрі, оскільки туди пішли люди, які побачили цікаве обладнання, пішли на завод, познайомились з інженерами, побували на фесті і полюбили це".

Серед запрошених спікерів буде також астронавт Ініго Муньос.

"Ми також привозимо підприємства на фест, які виставляють свої експонати, показують реальні ракети просто неба, а також розповідають про нові розробки, щоб люди могли побачити заводи, які працюють", — сказала Новак.

Детальніше про захід можете дізнатися за посиланням.

Фото — facebook.com/interpipe.techfest