Що привело Дональда Трампа до загрози імпічменту — пояснює експерт

Що привело Дональда Трампа до загрози імпічменту — пояснює експерт

Про те, чому нині виникла реальна загроза для імпічменту президента США Дональда Трампа, говорили в ефірі Українського радіо з експертом Майдану закордонних справ Олександром Харою.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"З'явилися нові факти. Безумовно, що є політична боротьба і нема різниці або був Трамп, або хтось інший від республіканського табору", — пояснив Хара.

Він зауважив, що щодо Трампа були з самого початку підозри. Зокрема, спецслужби США почали дивитися прискіпливо до нього і його команди, оскільки з'явилася інформація про зв'язки з росіянами.

А новий виток щодо початку імпічменту Трампа виник після його розмови з президентом Володимиром Зеленським.

"Головна причина, що інформатор побачив зв'язок між затримкою військової допомоги з боку Сполучених Штатів і проханням Трампа допомогти в розслідуванні справ щодо сина колишнього віце-президента, а зараз найголовнішого кандидата в президенти від демократів… Це означає, що посадовець найвищої ланки використовує державну машину в приватних фактично політичних інтересах", — зауважив експерт.

Нагадаємо, у вересні три комітети Палати представників Конгресу США заявили, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.

Нещодавно стало відомо, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані відмовився співпрацювати з Конгресом США у справі щодо тиску на Україну, яка стала причиною початку процедури імпічменту Трампа.

Олександр Хара. Фото Українського радіо