Dakh Daughters про концерт у Києві, красивих слухачів та озвучку мультика

Dakh Daughters про концерт у Києві, красивих слухачів та озвучку мультика

Наталка Галаневич та Ганна Нікітіна з "Dakh Daughters" в ефірі Радіо Промінь розповіли про концерт у Києві, особливість своїх слухачів, виступи у Бразилії і США та участь у озвучуванні мультика "Віктор робот".

17 жовтня ваші набілені личка з’являться на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв. Публіка столиці точно скучила за вами, вільних місць майже немає. Чим відповісте на такий ажіотаж?

Наталка ГаланевичМи дуже хочемо бачити наших киян. Це завжди дуже трепетно та дуже неочікувано, неначе вперше, кожен раз виступати у Києві. Тут рідна наша базулька, наш театр "Дах". Тут найбільше відчуттів і найбільше відповідальності. Хоча кожен концерт для нас відповідальний.

Ганна Нікітіна: У Києві надто відповідально, бо тут найрідніші.

А хто у ролі режисера концерту і як складали програму? Більше хітів чи абсолютно щось новеньке?

Ганна Нікітіна: Режисер всіх наших концертів і нашого гурту є єдиний і незмінний Владислав Троїцький.

Наталка Галаневич:  Щодо програми, це буде мікс і хітів, і нових композицій з альбому "Air". Така цікавенька. Маємо надію, що всім зайде. Ми її вже заграли у чотирьох містах.

Скажіть, ви бачите зі сцени, як глядачі стають іншими просто під час шоу. Що ви відчуваєте у такі моменти?

Ганна Нікітіна: Буває так. Не те, що ми розкриваємо людей, що наша творчість так впливає. Я думаю, наша творчість стає пунктом, де збираються такі красиві люди, як і ми. Ми на одній хвилі. Чому в Україні, зокрема Києві, такі концерти надвідповідальні? Тому що люди ще й розуміють твою мову. На інших концертах ми робимо титри, щоб люди розуміли про що ми говоримо. Це зовсім інша комунікація. І магію цю ми робимо більше разом, ніж на європейських чи американських концертах. Це завжди по-різному. Тут не можна навіть порівнювати. Це завжди неймовірне спілкування з публікою, тому що нас цікавить розмовляти з людьми на частоті чесності і відкритості. Це ще один пласт, який потрапляє у серце.

Ми бачили, як навіть бразильці вам підспівують у делікатному Театрі Сан-Педро. Як вас туди занесло?

Наталка Галаневич: Це наші французькі агенти, які займаються нами у Франції, мають зв’язки з театральними фестивалями по світу. І таким чином нас туди запросили.

А ви спілкувалися з залом українською?

Ганна Нікітіна: У нас у концерті завжди є спеціальний номер, коли хтось один залишається на сцені і виконує сольну пісню, а решта перевдягаються. І в Бразилії так склалося, що я знаю бразильську пісню. Коли ми перший раз поїхали, ми вирішили заспівати пісню. Цього разу я зробила це більше як атракціон, тому що зрозуміла, що всі її знають, і ми співали разом з людьми. Це пісня про те, що радість закінчиться, але сум ніколи не закінчується.

Колись ви трохи заздрили гурту "ДахаБраха", котрі виступали в Америці. Тепер це трапилося і з вами. Розкажіть, щоб тепер позаздрили і вам.

Ганна Нікітіна: Америка — прекрасна. Щоб якось там перебувати чи їздити туди — це великий спорт.Це великі відстані, ти маєш бути загартований і фізично, і морально. Кожен день "переліт — концерт — переліт — концерт", і на четвертий ти вже не дуже собі заздриш. Але, безумно, це дуже цікавий досвід, і це відкриває для тебе нові можливості себе, свої кордони ти розширюєш. Коли ти потрапляєш у Америку, ти розумієш, чому там народжуються світові зірки.  

Наталка Галаневич: І там дуже експресивний глядач.

Ганна Нікітіна: У квітні у нас знову буде тур Америкою та Канадою.

Ви засвітилася у мультику під назвою "Віктор робот". Як це було, що ви там робили?

Наталка Галаневич: Ми робили звуки роботів, а ще у нас була пісня. Музику до мультика написав Антон Байбаков, а тексти Марися Нікітюк.

Ганна Нікітіна: Це пісня, хор поломаних роботів. А потім їх поремонтували, і вже хор відремонтованих роботів співає. Не можна спойлерити, але там про маленьку дівчинку, яка подружилася з роботами і всіх врятувала.