Співачка Наталка Карпа та Євген Тєрєхов відверто розповіли про допомогу бійцям АТО

 Співачка Наталка Карпа та Євген Тєрєхов відверто розповіли про допомогу бійцям АТО

Співачка та композиторка Наталка Карпа та її чоловік, герой АТО, радник міністра МВС Євген Тєрєхов ("Титановий Джексон") в ефірі Радіо Промінь розповіли про волонтерську діяльність, допомогу бійцям і їхнім родинам, а також про власні стосунки.

Євгене, у 2014 році Ви пішли захищати не тільки країну, але й свою маленьку доньку. Потім зізналися: "Я не загинув в АТО тільки тому, що мене оберігав Господь і очі моєї донечки". Що було для вас найважчим на війні і що стало одкровенням?

Євген Тєрєхов: Найважче — це думка про те, що ти більше не побачиш свою доньку, сім’ю, батьків. Там час йде не на роки, не на місяці, а на лічені хвилини. Мабуть, найпозитивніше — те, що завдяки війні, хоча й не можна так казати, я змінився на 180 градусів.

Євгене, ми знаємо, що після тяжкого поранення лікарі не дозволили Вам повертатись до армії, але Ви не покинули свої хлопців, і їздили на передову вже як волонтер благодійного "Фонду оборони країни". Значно менше відомо про Ваш проект "Родини загиблих", де розшукані вами сім’ї бійців, відпочивають і оздоровлюються у Буковелі. Як Ви змогли усе це здійснити?

Євген Тєрєхов: Комунікація. Людина є комунікабельною по життю, і я ніколи ні на кого не розраховую, окрім себе і на свої сили. І нікому не обіцяю теж, що не можу виконати. Це головні принципи та меседжі життя.

Ви освідчились Наталці на концерті гурту "Антитіла". На цей результат працювала ціла команда, але бажання жінок при надії можуть бути неймовірними. Скажіть, чи була примха Наталки, що здалася вам просто нездійсненною?

Євген Тєрєхов: Їй робили пропозицію до мене, і вона відмовляла. Тому на війні, мабуть, було не так страшно, як коли на сцену виходиш і робиш пропозицію. Я радий своєму вибору, і ця жінка — моя опора. Вона бойківчанка, і коли потрібно буде подавати патрони, вона буде поряд. Це я знаю точно. Вона носить під серцем плід нашого кохання. І принцеса у принцесі — це щастя чоловіка.

Наталю, як вам живеться з чоловіком, і коли востаннє він змушував вас хвилюватись?

Наталка Карпа: Женя — це чоловік, за яким відчуваєш себе, як за кам’яною стіною. Це справді надійна опора. Незважаючи на те, що він має стальний характер, він контрастно вміє проявляти ніжність. Я щаслива, як і Женя, ні на хвилинку, ні на секунду не сумніваюся у своєму виборі. Я щаслива жінка. І це кайф. У мене поруч надійний захисник.

Захисники України дуже часто почуваються незахищеними. В якій сфері це відчувається найбільше?  

Наталка Карпа: З різних фронтів наші хлопці не завжди прикриті. Женя останнім часом досить часто їздить на передову, спілкується з хлопцями. Починаючи від матеріальних моментів, крайній раз, він каже, що шукав хлопцям харчування, тому що починаються холоди, зима, і закінчуючи тим, що коли хлопці повертаються на ротацію, тут, на місці, потрібна не лише матеріальна підтримка, а й психологічна, оскільки багато хлопців приходять і не розуміють, що відбувається, коли тут мирне життя, а там вони воювали. Цей контраст дуже складно дається. І тому дуже потрібно вчасно і правильно звернутися до реабілітаційних центрів, до професіоналів, до психологів, психіатрів, які розкладуть по поличках і допоможуть тим людям знайти себе тут.

Я бачу, як Женя 24/7 кожній окремій ситуації допомагає, сприяє. Нещодавно він був дуже щасливий, тому що зміг знайти нові машини на фронт, що допоміг з продуктами, закупив взуття. Це маленькі кроки, але вони настільки потрібні. Він не говорить, а діє. Він також піклується про дітей та сім’ї тих, хто загинув.

Ми знаємо, що Євген докладав дуже багато сил, щоб з’явився закон про родини зниклих безвісти. Наскільки це реально на сьогодні?

Наталка Карпа: Навіть у Верховну Раду приїжджали матері хлопців, які були у полоні, які пропали безвісти, він з ними постійно на зв’язку, постійно з ними спілкується. Вони робили кілька спільних акцій та проектів, аби звернути на себе громадськість, аби вони були почуті. Женя, пройшовши це, розуміє, з усіх сторін. Він така людина, яка буде хапатися за будь-яку ниточку. Я думаю, що з таким впевненим, рішучим хлопцем все вдасться.

На фото — Наталка Карпа та Євген Тєрєхов, facebook.com/natalika.karpa