"Це ризик та пристрасть": Khayat випустив новий кліп на пісню "Osoka"

"Це ризик та пристрасть": Khayat випустив новий кліп на пісню "Osoka"

Український співак та автор пісень, учасник нацвідбору на "Євробачення 2019" Khayat на своєму YouTube-каналі презентував свій другий кліп. Пісня Osoka – це історія про нерозділене кохання з фольклорними метафорами. В ефірі Радіо Промінь співак розповів про історію створення цієї роботи, а також поділився своїми творчими планами.

"Цей трек написався реально швидко. Основну мелодію до треку цього разу написав наш сопілкар Ігор. Взагалі в планах на осінь був зовсім інший трек, просто так склалося доля, що ми, реально, за дві студійні сесії зробили цей трек, звели його та одразу зробили кліп", — сказав він. 

За словами співака, новий кліп на пісню "Osoka" — це стовідсотково експеримент, який виявився вдалим. Цей кліп — це ризик та пристрасть.

"Для мене кожен реліз — це ризик. Ти не знаєш, зайде пісня чи ні. Цього разу не знав, як сприймуть те, що дівчата оголені в кліпі. Я намагаюся дуже тонко передавати якісь речі, щоб це було без перегинів", — сказав він. 

 

Khayat розповів, що надалі він та його команда зосередиться на створенні саме синглів, а не альбомів.

"З моєю командою ми думали про те, що все ж таки резонніше робити треки саме синглами. Бо так у тебе є більший простір, більше можливості донести ідею того треку, зробити якусь відеороботу. Коли в тебе виходить альбом, то увага розпорошується й туди, й туди. Ти розумієш, що просто фізично не встигаєш, якийсь пласт інформації просто втрачається. Тому я планую випускати сингли. Найближчі пів року, це точно", — сказав він. 

Нагадаємо, що Khayat (Андрій Хайат) працює в жанрі етно-техно. Його дебютна пісня "Девочка" вийшла в червні 2018 року, 28 жовтня на неї випустили відеокліп. У жанрі етно-техно він синтезує етнічний вокал та динамічну музику, створенням якої надихається зі звуків повсякдення. Дебютний альбом Khayat має назву KHMIL’. Це синтез електронної музики, етнічних мелодій та східних мотивів. У музичній роботі звучать народні інструменти: дудук, сопілки, дарбука і тибетська чаша.