Насправді супержінкою є кожна жінка нашої країни — організаторка Superwoman Катерина Смотрич

Насправді супержінкою є кожна жінка нашої країни — організаторка Superwoman Катерина Смотрич

У Києві 12–13 жовтня відбудеться всеукраїнська жіноча бізнес-конференція SUPERWOMAN, яка збере учасниць з усієї України з метою надихнути жінок на реалізацію в бізнесі та соціальній сфері. Детальніше про форум, про головні правила супержінки, сучасну моду та гаджети в ефірі Радіо Промінь розповіла бізнес-леді, продюсерка та його смілива організаторка Катерина Смотрич.

0:00 0:00
10
1x

Яке найголовніше правило супержінки?

Це відсутність правил. Найголовніше правило кожного, не тільки жінки — бути собою та намагатися максимально не піддаватись впливу моди, часу, та, звісно ж, стереотипам, яких навколо достатньо. 

Що заважає українським жінкам позбутися тих нав’язаних стереотипів? 

Страх соціального засудження. Страх нерозуміння серед близьких людей. Страх подивитися в очі самій собі. 

Які стереотипи ти найбільше ненавидиш?

Приклади сьогодення. Ми зараз активно збираємо учасників на форум Superwoman. І сьогодні вкотре зіштовхнулася з тим, що вони говорять: "Дуже крутий заклад, я дуже хочу на нього піти, проте для початку мені треба запитати дозволу у свого чоловіка". 

Що найважливіше для твого образу: комфорт чи модний тренд?

Першочергово це комфорт. Проте зараз дуже класна мода. Вона нарешті повернулася обличчям до жінки, й зараз стиль, красу та комфорт прекрасно можна поєднувати. 

Які в тебе стосунки із соціальними мережами? 

За великим рахунком, мій офіс переїхав у соціальні мережі, а соцмережі переїхали в офіс. Мені здається, що для тих, хто так чи інакше займається підприємницькою діяльністю, електронна пошта перестає відігравати ту велику роль, яку відігравала раніше. Тепер керують месенджери, Фейсбук, Вайбер та інші. Будучи в соцмережах, я розв'язую велику кількість різноманітних задач. Я користуюся мобільним телефоном з 9-ої години ранку до 21-ої години вечора. 

Простіше писати повідомлення?

Телефонний дзвінок щоразу застає зненацька. Гадаєш, що трапилось щось надзвичайне, особливо, коли телефонують увечері. 

Якими девайсами ти користуєшся додатково? 

Є ручка та записна книжка. На наради та зустрічі я ходжу тільки так. Дивитися в екран ноутбука не дуже зручно й не дуже правильно на зустрічах. Для мене найзручнішим девайсом є автомобіль. Понад 16 років воджу машину й без нього мені складно. Чудовий винахід — це годинник, який пов’язаний із телефоном. Також прекрасний винахід — це навушники. А так, мабуть, все.

Ти записуєш у блокнот номери телефонів?

Ні, все зберігаю у смартфоні. І коли він тоне чи б’ється, тоді першочергово треба йти до психотерапевта. Бекап — наше все. Обов’язково треба зберігати дані.

Які основні додатки є на твоєму телефоні? 

Найважливіший мобільний додаток, який я рекомендую, — це контроль води, яку ми не дуже любимо та не вміємо пити. 

Чи стало легше робити форум? Скільки цього року буде спікерів? 

З одного боку, звісно, стало легше, адже приходить досвід. Цього разу в нас на Superwoman в ролі спікера буде Оля Полякова. Вона досить відома своїми музичними творами, проте як спікер для жіночої аудиторії вона говоритиме вперше. Я сама дуже чекаю цього виступу. 

Загалом за два дні буде понад 20 спікерів. Перший день більш насичений, а другий буде трохи легшим, бо це все-таки неділя. 

Склад спікерів безумовно щоразу змінюється. Мені дуже приємно, що з досвідом та ростом популярності на нас звертають увагу ті спікери, до яких раніше ми не могли достукатись. У нас виступатиме продюсер Ірина Горова, журналістка Яніна Соколова, бізнеследі Ірина Мірошник, Маргарита Січкар та інші відомі люди. Цього року ми підготували сюрприз — "Superwoman Stand Up" від Наталії Гаріпової. Вона може розсмішити кожного. 

Форум проходить вп’яте?

Так. Шостий проходитиме у Львові. З наступного року ми запланували серйозну експансію містами України. Це буде Харків, Дніпро, може, Запоріжжя. 

Деякі теми порушуються уже не вперше. Чи не набридає особисто тобі така тематика? 

Я не погоджуюсь з тим, що порушуються одні й ті самі теми. За ті два роки, які я роблю Superwoman, самі жінки та питання, які їх хвилюють, дуже змінилися. Наприклад, зараз не буває тем "жіночий бізнес", "гроші по-жіночому", адже бізнес — це територія як чоловіків, так і жінок. Ми змінюємося, жінки змінюються. Ми щоразу даємо актуальний контент. 

Цієї весни ви розбавили форум Superwoman чоловіком. А цього разу будуть присутні чоловіки?

Цього разу в Києві у нас немає панельної дискусії, яку минулого разу моделював Максим Бахматов. Проте в нас виступає спікер, який відкриває львівський форум — це Андрій Худо, відомий ресторатор. Чоловіки поступово приходять до нас на сцену, адже жінки готові, у свою чергу, на рівноцінний діалог. 

Ви помічаєте чоловіків як гостей?

Так, звісно. В нас немає заборони на продаж білетів чоловікам. Це приголомшливо сміливі чоловіки, які за своїм рівнем усвідомлення дійшли до того, що вони хочуть почути жінок й те, про що вони насправді говорять, а не керуватися своїми уявленнями. Тому ми продали понад 10 білетів чоловікам на форум тільки тому, що вони захотіли їх купити. 

Яка кількість відвідувачів?

Цього року ми очікуємо понад 700 учасниць. Зараз наша локація не може вмістити більше. Вже весною 2020 року ми змінимо локацію на просторішу. Тоді зможемо прийняти й більше жінок, і чоловіків.

Як стати супержінкою?

Насправді супержінкою є кожна жінка нашої країни. Різниця в чому? Деякі відчувають себе так, а деякі — ні. 

Нагадуємо, що 12–13 жовтня в Києві відбудеться всеукраїнська жіноча бізнес-конференція SUPERWOMAN. Детальніше можна почитати тут

Джерело: Фейсбук