"Приречені на щастя": в Києві проходить акція, покликана допомагати дітям з інвалідністю соціалізуватися через творчість

"Приречені на щастя": в Києві проходить акція, покликана допомагати дітям з інвалідністю соціалізуватися через творчість

Сьогодні, 9 жовтня, в Києві відбувається соціально-мистецька акція "Приречені на щастя", покликана допомогти соціалізуватися дітям з інвалідністю. Про деталі акції Радіо Культура розповіла співорганізаторка акції, головна редакторка журналу "Fashion of Diplomacy" Анна Авраменко.

0:00 0:00
10
1x

"Акція триватиме сьогодні в Жовтневому палаці, в Києві, протягом дня, десь до 18.30. З 10:00 почалися майстер-класи і вже дехто долучився, хоча сьогодні й будній день, діти в школі, дехто зайнятий", — розповіла Анна Авраменко.

За її словами, участь в акції братимуть діти, які приїхали зі всієї України, вже не вперше: "Також цього року до акції приєднались учасники з Білорусі, Польщі, Литви. Тобто це діти, які займаються соціокультурним життям у себе або в регіонах України, або закордоном, відвідуючи Будинки культур. Ідеться про дітей з інвалідністю різного характеру: хтось на візках, хтось не чує, не бачить, у когось ДЦП, у когось аутизм. Вони дуже різні, але, як ми спостерігаємо протягом часу, коли ми займаємось проєктом, діти, яким дають можливість не закритися, а проявити себе в будь-якому мистецтві, мають можливість інтегруватися як звичайні люди".

"У нас у країні є така історія, на жаль, що ми цураємося таких діток. Не треба цього робити, адже це звичайні люди, звичайні діти. Вони так само радіють, вони такі самі, як ми, і навіть ще краще. Достатньо прийти один раз і побачити їх в реальності: вони малюють, співають, самі ходять, самі грають головні ролі в театральній постановці", — підкреслила співорганізаторка акції.

Анна закликала відвідати й фінальну театральну постановку "Ті, що пробуджують емоції", яка відбуватиметься з 16:00 до 18:00 години: "Ми не репетирували заздалегідь. Вона буде наживо. Все буде дуже яскраво: люди, які приходять дивитись, навіть не вірять, що грають діти з інклюзією. Тому запрошуємо всіх. Вхід абсолютно безкоштовний".

Більше про подію можна дізнатися тут.

ФОТО: facebook.com/events/2353377644730775/