У Львові відбудеться Міжнародний симпозіум гутного скла, покажуть роботи склярів з 20 країн

У Львові відбудеться Міжнародний симпозіум гутного скла, покажуть роботи склярів з 20 країн

У Львові 7 жовтня розпочнеться 11-ий Міжнародний симпозіум гутного скла, в якому цього року візьмуть участь 50 митців з 20 країн. Про особливості заходу в ефірі Радіо Культура розповів директор Музею скла у Львові Михайло Бокотей.

"Наш симпозіум є найтривалішим безперервним симпозіумом у світі. Кожні три роки ми збираємо у Львові художників зі всього світу. На сьогодні це вже понад 250 художників з 32 країн світу. Протягом 10 днів художники працюють на гутній печі й виконують свої роботи. Програма також доповнена виставковими проєктами та презентаціями. Всі ці заходи відкриті для львів’ян та гостей міста. І за результатами симпозіуму відбувається кінцева виставка. Всі роботи, виставлені в межах проєкту, переходять у дарунок місту Львову. Виставка на сьогодні налічує понад 400 робіт", — зазначив Михайло Бокотей.

Директор Музею скла у Львові зауважив, що цього року в симпозіумі візьмуть участь художники з 20 країн.

"У Львові кожного дня на базі Львівської національної академії мистецтв будуть працювати світознані художники з 20 країн. Вони будуть проводити лекції та презентації", — сказав він.

Фото — mitec.ua 

Михайло Бокотей підкреслив, що у Львові також покажуть три виставки художників-склярів.

"Водночас, ми показуємо ще три дуже цікаві виставки: виставку українських молодих художників в галереї ЛНАМ, виставку польських та чеських художників у PMGallery та виставку надзвичайно відомого французького художника словацького походження Яна Зоречіка, яка вже є експонована на площі Ринок. Це найважливіший пункт у нашій програмі", — додав Бокотей.

Офіційне відкриття симпозіуму відбудеться 5 жовтня о 17:00 у Києві в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, під час завершення роботи виставок "Світове художнє скло в Україні: 1989–2016" та "Балтійське скло: діалог вітру з дощем". Симпозіум триватиме до 15 жовтня.

Детальніше про захід можете дізнатися за посиланням.

Фото — facebook.com