До 110-ліття Тель-Авіва: у Києві покажуть виставку про "місто, яке ніколи не спить"

До 110-ліття Тель-Авіва: у Києві покажуть виставку про "місто, яке ніколи не спить"

На початку жовтня у Києві запланована перша у своєму роді виставка, яка стане путівником одним з найбільших міст Ізраїлю — Тель-Авіву. Подробиці виставки розповіла в ефірі Радіо Промінь координатор проєктів Ізраїльського культурного центру у Києві Марина Лапа.

"4-го жовтня в Музеї історії Києва ми відкриваємо виставку, присвячену Тель-Авіву. Ця виставка організована до 110-ї річниці міста, яке ніколи не спить", — анонсувала Марина Лапа.

Вона пояснила, що місто ніколи не спить, бо це центр розваг і культури Ізраїля: "Місто, в якому життя та ритм життя просто не зупиняється ніколи".

Марина Лапа розповіла, що можна буде побачити на виставці та чим вона цікава.

 

"Ця виставка є таким зануренням в міський путівник — це слова найдавнішої мови світу, алфавіт. Виставка і має назву "Тель-Авів від А до Я". Кожна літера цієї найдавнішої мови світу, вона зображає певний символ Тель-Авіву, де можна зануритися в цю атмосферу", — наголосила вона.

 

На виставці будуть представлені ілюстрації, розроблені ізраїльською студією та ізраїльськими ілюстраторами.  

 

"Ми показуємо цією виставкою, як легко можна вивчити цю незвичну мову, іврит, і як можна візуалізовано поринути в неї та запам'ятати ці незвичні для українців символи", — додала Марина Лапа.

 

Виставка триватиме з 4 до 16 жовтня. Основою експозиції став алфавіт івриту, переосмислений ізраїльськими художниками. Художні роботи виконано соєвими чорнилами на папері вторинного перероблення енергоефективним методом друкування.

Фото з сайту музею