Харківський державний театр ляльок сьогодні відкриває сезон вистав для дорослих

Харківський державний театр ляльок сьогодні відкриває сезон вистав для дорослих

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва сьогодні відкриває сезон вистав для дорослих. Про це в ефірі Радіо Культура розповіла Інга Долганова, завідувачка літературної частини театру.

0:00 0:00
10
1x

Першою стане трагедія "Гамлет" за Вільямом Шекспіром, режисерка — заслужена артистка Оксана Дмитрієва.

"Харківський театр ляльок зараз переживає злет, з появою Оксани Дмітрієвої. У репертуарі з'явилося дуже багато вистав. Великим попитом користуються такі, як "Вишневий сад", "Чевенгур" (до речі, він приїде 8 жовтня до Києва в межах Міжнародного фестивалю театрів ляльок). Ми не часто виїжджаємо, бо у нас дуже великі вистави, а це не вистава на двох-трьох людей. І користується дуже великим попитом наша остання прем'єра "Діти райка" за Жаком Превером", — зазначила Інга Долганова.

Вечірній репертуар в Харківському театрі ляльок існує майже 70 років. У середині минулого століття тут уперше показали виставу для дорослих.

Про новий сезон завідувачка літературної частини театру повідомила: "Зараз ми запускаємо кілька вистав для дітей, велика робота попереду. Завжди родзинкою нашого сезону є вибір Оксани Дмітрієвої, всі на нього дуже чекають. Але на сьогодні я не можу його озвучити. Можу тільки сказати, що ведуться переговори з Агенством авторських прав. Це буде дуже цікава робота, дуже неординарна. Це усім відомий роман дуже відомого автора. І якщо нам вдасться інсценізувати його, це викличе дуже великий резонанс. Це відбудеться ближче до весни наступного року."

Вже наприкінці жовтня Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва запросить юних театралів на прем'єру вистави "Стійкий олов'яний солдатик".