Юлія Лорд про новий сингл "Вільні": коли з'явилася ідея пісні, мені наснився астронавт

Юлія Лорд про новий сингл "Вільні": коли з'явилася ідея пісні, мені наснився астронавт

Співачка Юлія Лорд презентувала свій новий сингл і лірик-відео на пісню "Вільні". Пісня, як і більша частина нового альбому, сформована в колаборації з DJ DiResh (Дмитром Решетником). Днями було завершено зйомки кліпу на цю пісню, тож незабаром можна буде побачити відео. Про приховані сенси пісні "Вільні", її історію та сучасну українську сцену Юлія Лорд розповіла в ефірі радіо Промінь.

— Чому так називається трек? Вільні — від чого? Чому для тебе цей посил став актуальним зараз?

 

— Коли з'явилася ідея цієї пісні, з'явилася мелодія, текст, мені наснився астронавт. От просто прийшов такий образ. І він все визначив, власне, сенс, який закладається в це слово, в це визначення "вільні". Що взагалі за цим стоїть? Є люди, а є астронавти, які не бояться собі ставити питання. Вони в туманностях сумнівів всі відповіді знаходять, вони творять сенси, вони нічого не бояться і завжди в порядку тримають свої скафандри.

 

— Це пісня про тебе чи про те, якою ти хочеш бути?

 

— Можливо й так, і так. Це принаймні те, до чого ти прагнеш. А, напевно, до чого ти прагнеш тим в результаті ти і стаєш.

 

— Наскільки я розумію, ми астронавтку-тебе таки побачимо в кліпі? Тобі важливо, щоб твій астронавт, і твоє уявлення про вільних було прочитане і побачене іншими? 

 

— По-перше, в будь-якому випадку, кожен чує і бачить те, що може, що хоче. Насправді таких от сміливих людей, які не бояться вивчати межі свободи, розбиратися з питаннями: що обираємо ми, а що обирає нас — їх небагато, і їх треба берегти. А фантастичним фотороботам, які супроводжують пісню, я завдячую Олегу Білому. Я надзвичайно щаслива від того, який я маю результат, це — ще одна людина, з якою я в резонансі.

 

— Кожна фоторобота виглядає, як мінімум, як обкладинка платівки, по фото можна взнати саме настрій цієї пісні, воно доповнює навіть тебе. А що за локація? Це якийсь довгобуд?

 

— Це недобудова біля Інституту нейрохірургії на Лук'янівці. Там абсолютно фантастичний об'єкт архітектурний з металевою напівсферою. Можна тільки здогадуватися і фантазувати на тему того, для чого взагалі ця споруда була задумана, тобто як її мали використовувати. Щось в тому є кіношне, футуристичне, космічне. Можливо, це мав би бути якийсь планетарій, але однозначно, це щось задумувалося футуристичне. Ця будівля набуває нових сенсів.

 

      

 

 

 

— А для тебе цікаво, скажімо, слухати конкурсантів "Червоної Рути", з ними знайомитися, відстежувати хвилю?

 

— Спершу я би хотіла акцентувати на тому, що такі процеси (коли пісні з’являються в ефірах, стають популярними — ред.), вони потребують підтримки. Ми на державницькому рівні маємо лобіювати ці свої власні інтереси, так само, як це роблять наші сусіди — от точнісінько так само. Переможці "Червоної Рути" від 90-х і дотепер це відомі виконавці. 

 

— Ти відслідковуєш, з якими посилами і у якому форматі виступають молоді виконавці?

 

— Звичайно, я не можу сказати, що я як хантер якийсь — щохвилини відслідковую. Але безперечно, я натрапляю на нові імена, і тішуся з тих процесів, які відбуваються. Тому що дуже багато класних музикантів. 

 

— Вони конкурентні для тебе, для твого покоління?

 

— Взагалі життя — це постійна конкуренція, всі ми змагаємось. Все це — рух. 

 

— А є якісь виконавці, які запали в душу, і ти можеш рекомендувати їх слухати?

 

— В принципі, їх і без мене слухають, але мені подобається з таких досить нових — Vivienne Mort, "Один в каное", є такий симпатичний проєкт "О" (Гурт [O] - ред.) з майстерні Дорна. Багато є класної музики, і це чудово!

 

Фото: Ulia Lord