Екснардеп Оксана Продан: касові апарати — це тиск на малий бізнес

Екснардеп Оксана Продан: касові апарати — це тиск на малий бізнес

Народна депутатка попередніх скликань, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан в ефірі Українського радіо проаналізувала проєкти законів, які зобов’язують фізичних осіб-підприємців встановити касові апарати для торгівлі.

"Запроваджувати касові апарати для маленького бізнесу — недоцільно. Ні з точки зору розвитку економіки, ні з точки зору розвитку підприємництва. Є тільки перше читання законопроєктів, але законів як таких немає. І я сподіваюсь, що в тій редакції, в якій вони є, їх не буде", — зазначила Оксана Продан.

Екснардеп вважає, що касові апарати є одним зі способів тиску на малий бізнес.

"Касові апарати — це велика можливість тиснути на малий бізнес. Якщо такі речі будуть запроваджені, ціни у маленьких підприємців (на ринках, у маленьких магазинчиках тощо) значно зростуть", — сказала вона.

Оксана Продан переконана, що запровадити касові апарати є саме в інтересах великого бізнесу, щоб зменшити рівень конкуренції на ринку.

"Для чого ці зміни ініціює великий бізнес? Вони не хочуть конкуренції. Через встановлення касових апаратів вони змушують маленьких підприємців підіймати ціни, а за це все сплачуватимуть покупці", — прокоментувала Продан.

Зазначимо, 10 вересня народні депутати у першому читанні проголосували за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі. Для фізичних осіб-підприємців з оборотом до 1 мільйона гривень на рік встановлюється перехідний період до 2021 року.

Фото — vlasno.info