"Поганий резонанс в міжнародних фінансових колах", — експерт про обшуки в "Приватбанку"

"Поганий резонанс в міжнародних фінансових колах", — експерт про обшуки в "Приватбанку"

Обшуки у центральному офісі "Приватбанку" проводило Соборне відділення поліції міста Дніпра. У банку розцінюють ці дії правоохоронців як спроби тиску і дискредитації. Чи є це звичною традицією таке проведення слідчих дій у банках? Про це в ефірі Українського радіо розповів провідний науковий співробітник "Академії фінансового управління" Анатолій Дроб’язко.

За словами Анатолія Дроб'язка, треба змінювати психологію силових органів та їхню взаємодію з комерційними організаціями. Тим більше, коли ми маємо справу з найбільшою державною фінансовою установою, яка обслуговує 20 мільйонів наших громадян. 

"Ці дії, які проводять силові органи, і те, що говорить президент та прем’єр щодо ділового клімату не збігаються. Тим паче в "Приватбанку" працює рада, яка сформована з іноземних фахівців. Це буде мати дуже поганий резонанс в міжнародних фінансових колах", — додав він.

Анатолій Дроб’язко припускає, що обшуки у "Приватбанку" можливо пов’язані із судовим процесом між нинішнім керівництвом банку та його колишніми власниками.

"Нинішня ситуація неоднозначна. Позиція попереднього керівництва була відповідна. Вони згідно юридичних процедур будували свою юридичну позицію. І що найважливе — відствоювали інтереси громадян України", —  сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив націоналізувати "Приватбанк" у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони. У квітні поточного року суди ухвалили низку рішень, зокрема рішення про скасування націоналізації банку. Згодом "Приватбанк", Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.

На фото Анатолій Дроб’язко. Джерело: Фейсбук