В Умані та Черкасах стартує фестиваль повітряних куль

В Умані та Черкасах стартує фестиваль повітряних куль

Від сьогодні й до 15 вересня в Умані та Черкасах проходитиме 12-й міжнародний фестиваль повітряних куль "Монгольф'єрія. Квітуча країна". Про деталі заходу та те, скільки коштуватиме можливість політати на повітряній кулі для відвідувачів, в ефірі Радіо Промінь розповів директор повітроплавного товариства "Монгольф'єр", організатор фестивалю Сергій Скалько.

"Можна буде і поспостерігати, і політати, і запрошувати друзів, гостей до свого міста, аби порадіти разом", — розповів Сергій Скалько.

Організатор повідомив, що один політ на повітряній кулі орієнтовно коштуватиме три тисячі гривень з людини: "Цього року чекаємо на п'ять тисяч відвідувачів, але хочу наголосити, що фестиваль повітряних куль в Черкасах проходить разом із фестивалем "Мрія-фест", дуже потужним соціальним фестивалем, який збирає багато людей. Тому, як в Умані, так і в Черкасах, десятки тисяч людей будуть спостерігати за повітряними кулями, які будуть дуже гарно виглядати в небі".

Нагадаємо, участь у заході братимуть понад десять повітроплавних екіпажів з України та Європи. Під час фестивалю заплановано встановити новий рекорд України. Організатором фестивалю традиційно виступає громадська організація "Українське повітроплавне товариство" і повітроплавне товариство "Монгольф'єр".

В Умані аеростати злітатимуть з оновленої площі Соборності в центрі міста, а у Черкасах старти відбуватимуться на Соборній площі в п'ятницю та в Долині троянд — на вихідних.

ФОТО: Умань туристична