"Це є підсиленням Баканова" — Маломуж прокоментував кадрові зміни у СБУ

"Це є підсиленням Баканова" — Маломуж прокоментував кадрові зміни у СБУ

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що призначення Владислава Бухарєва у структуру Служби безпеки України є "підсиленням" керівника відомства Івана Баканова. Про це Микола Маломуж сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Микола Маломуж наголошує, що силовий блок, а особливо розвідувальний, надзвичайно важливий.

"Він дає перспективу розвитку з іншими країнами, дає модель врегулювання щодо війни чи перспектив розвитку цього процесу, дає модель економічного та інноваційного розвитку — це фактично увесь спектр життєдіяльності. Тому на чолі і СБУ, і розвідки мають бути професіонали, які не будуть місяцями-роками входити в курс справи, а з першого дня ефективно працюватимуть та матимуть потужну команду на рівні заступників, директорів департаментів, начальників управлінь, які самі є високого рівня розвідниками і які будуть реалізовувати процеси не як автономна структура, а разом з президентом, урядом та безпековим сектором", — сказав він. 

У червні президент України Володимир Зеленський призначив Володимира Бухарєва головою Служби зовнішньої розвідки. За словами Маломужа, тоді це було не зовсім коректним, бо Бухарєв завжди вів підрозділ боротьби з організованою злочинністю.

"Його сьогоднішнє призначення — це просто перепризначення на правильний профіль, на свій напрямок, який він завжди очолював на різних етапах. Сьогодні він займає найвищу посаду в цій структурі начальника главка. Але з іншого боку, на посаді він є і заступником голови СБУ Івана Баканова", — додав Маломуж.

За його словами, призначення Владислава Бухарєва на нову посаду — це підсилення голови СБУ Івана Баканова.

"Чому? Бо в Баканова немає на рівні перших заступників таких людей, які мають високий фаховий рівень та мають потужну кваліфікацію і досвід виконання функцій на рівні відомства", — сказав Маломуж.

11 вересня президент України Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки і призначив його першим заступником голови Служби безпеки України, начальником головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ.