В Одеському театрі ляльок стартує сезон вечірніх вистав

В Одеському театрі ляльок стартує сезон вечірніх вистав

Одеський академічний театр ляльок 12 вересня відкриває сезон вечірніх вистав, а 14 вересня — прем’єра для дітей "Сонячний промінь". Про це в ефірі Радіо Культура розповів Юрій Ющенко, завідувач літературної частини театру.

"Вечірній сезон ми відкриваємо виставою "Олеся. Містифікація". Ця вистава створена за відомою повістю Олександра Купріна "Олеся". Прем’єра цієї вистави відбулася 2017 року. І ось уже два роки "Олеся" фаворит нашого вечірнього репертуару. Поставив цю виставу молодий режисер Іван Уривський", — розповів Юрій Ющенко.

"Іван Уривський головний режисер Одеського музично-драматичного театру імені Василя Василька, періодично ставить в театрах Києва й інших міст України. "Олеся" безумовна творча удача Івана, удача нашого театру, як визнали численні пошановувачі та професіонали театру. У форматі театру ляльок Іван працює не часто, тим і цінніше ця творча перемога", додав завідувач літературної частини Одеського театру ляльок.

За словами Юрія Ющенка, друга важлива подія цього тижня в театрі прем’єра вистави "Сонячний промінь" за п’єсою румунського драматурга Атанаса Попеску.

"Це класика драматургії театру ляльок. Вона була опублікована 1969 року, з того часу її поставили в багатьох театрах і ставлять донині. В нашому театрі постановку зробила наша одеська режисерка Інна Руді", — сказав він.

"Сонячний промінь" історія двох абсолютно різних персонажів: веселого Мишеняти і порцелянової Балерини, яку залишили серед старих речей, яка вже нікому не потрібна, вона самотня. Мишеня — дуже жваве, веселе, але теж дуже самотнє. 

"Персонажі зустрічаються і починається дія, яка буде цікава не тільки маленьким глядачам, але й їхнім батькам", — розповів Юрій Ющенко.

Прем’єра вистави "Сонячний промінь" відбудеться 14 вересня.

Фото - facebook.com