Про любов до онлайн-ігор та чому великий кіберспорт не для всіх — розповідає геймер

Про любов до онлайн-ігор та чому великий кіберспорт не для всіх — розповідає геймер

Як починається захоплення онлайн-іграми, як заробити на створенні персонажів та чому великий кіберспорт підходить не кожному, Радіо Промінь розповів SMM та PR-менеджер, геймер, стрiмер та ельф 80 левела Дмитро Черкасов.

0:00 0:00
10
1x

 

Як почалася любов до комп'ютерних ігор

 

"Якщо говорити про першу онлайн-гру, з монстра, створеного корейською фірмою, який називався "MU online". Там були дуже прості механіки, всього три класи. Все було класично: там був маг, був воїн, був лікар. Все дуже просте і банальне, але досить популярне. Пограв десь рік, мені тоді було 12 чи 13 років", — розповів Дмитро Черкасов.

 

Чи провокують ігри жорстокість

 

Хоча часто можна почути про спалахи жорстокості, пов'язані з іграми, зокрема, GTA або Call of Dutу, геймер запевняє, що завдяки іграм, навпаки, можна тамувати сильні емоції, зокрема й негативні: "Агресія знімається. Дуже багато читав постів в інстаграмі та фейсбуці про те, що діти з 6 до 15 років, які бувають агресивні, коли починали грати, вся агресія, злоба зникали. Емоції, які вони накопичують, неважливо позитивні чи негативні, виплескуються потім в іграх".

 

Ілюстративне фото 

Різновиди ігор

 

"Шутери — це проста стрілялка. Коли в тебе в руках є автомат, ти ходиш, вбиваєш ворогів і це, в принципі, все. Стратегії — це, наприклад, World of Warcraft. Ти будуєш своє місто, наприклад, як у грі Simcity. Це теж свого роду стратегія. Але найпопулярніша зараз гра — це рольові ігри, де грає відразу багато людей", — пояснює Дмитро.

 

Створення нових персонажів

 

Також Дмитро Черкасов розповів про можливість вигадувати персонажі та заробляти на цьому гроші: "Почнемо з того, що в 16–17 років, коли я вже декілька років пограв в різні ігри, в мене з'явилась тяга до малювання: я спочатку перемальовував тих персонажів, які вже є, а потім почав малювати своїх".

 

Найчастіше він створює дивних, але красивих персонажів: "З урахуванням того, що я граю зараз у World of Warcraft, де є кілька рас, але я граю лише або мерцями, або тролями. Тому вони не дуже схожі на реальних людей. Але ними цікаво грати і вони досить яскраві. Але ти не малюєш їх самостійно: заходиш в гру, створюєш персонажа, там в тебе є можливість відредагувати все, що завгодно. Це, насправді, недовго, проте треба дивитися, в яку гру ви граєте. Наприклад, World of Warcraft з приводу редактора персонажів, він не дуже яскравий та не дуже серйозний: ви можете змінити обличчя, зачіску, руки-ноги і все. А в більш сучасних іграх, які виходили в 2018–2019 роках, наприклад, Blade and Soul, можна робити все, що захочеш".

 

Як можна на іграх можна заробляти

 

"У мене був такий досвід, коли мені вдалося зробити персонажа, яка схожа на Харлі Квін. Я пограв нею 2 чи 3 дні і мені написав чоловік, що хоче купити мого персонажа. Я продав акаунт за 350 доларів за непрокачаного персонажа", — розповів геймер і додав, що найдешевший персонаж, якого він бачив у продажі, коштував 50 доларів, а найдорожчий — 6 мільйонів рублів.

 

Цього року Дмитро планує відвідати фестиваль Comic Con, на який вже купив квитки: "Ставлюсь до таких подій чудово, тому що, по-перше, це місце, де люди, геймери чи анімешники, можуть проявити себе. Це весело. Більше того, наскільки я знаю, на Comic Con проходять конкурси косплею, де люди перевдягаються в своїх улюблених героїв. Я на цей Comic Con буду без костюма, на жаль, а на наступний вже з костюмом".

 

Кіберспорт: люди грають по 8–9 ігор, сплять по 2 години і знову грають

 

"Я бачу, як вони виглядають і почувають себе після всіх турнірів. Я би так не зміг. Це дуже складно. Люди думають, що сів, пограв і все. По-перше, в Dota 2, яку ти граєш онлайн, є така штука, як рейтинг. Чим більший в тебе рейтинг, тим більше шансів, що тебе помітить якийсь менеджер топової команди і запросить на тренування. Якщо не помічають, є маленькі турніри, туди можна спокійно подавати заявки. Якщо помітять — welcome у великий спорт", — пояснює геймер.

 

Проте Дмитро зазначив, що сам у професійний кіберспорт не хоче: "У великих турнірах люди грають по 8–9 ігор підряд, сплять по 2 години і знову грають. Це дуже важко".

 

Нагадаємо, завтра, 12 вересня, відзначатиметься День відеоігор, привячений першим комп'ютерам, створеним у 50-тих роках у Великій Британії. 

ФОТО: pixabay