Няня для собаки: як працюють догсіттери і хто користується їхніми послугами

Няня для собаки: як працюють догсіттери і хто користується їхніми послугами

Про роботу dog sitting, які послуги надають "собачі няні", в ефірі Радіо Промінь розповіла проєктна менеджерка сервісу "DogChill" Анна Кравченко.

"Для мене ця професія зовсім не бізнес. якщо зважати на фінансову складову, це більше робота для душі, можливість поєднати те, що ти любиш, з тим, що приносить певні гроші. Проводити час з собаками і насолоджуватись прогулянками в парках я думаю, це дуже гарно", — розповіла Анна Кравченко.

За її словами, перед тим, як взяти на перший вигул собаку, працівники сервісу приїжджають знайомитися і пройтись на першу прогулянку з господарем, щоб собака розуміла, що нічого страшного не відбувається і її зараз не заберуть, а повернуть після прогулянки.

"Краще познайомитися хоча б за день до того, як собаці буде потрібна няня, щоб собака звикла, що ця людина приходить вже вдруге і нічого поганого не зробить", — пояснила Анна Кравченко.

Менеджерка сервісу звернула увагу й на спірні ситуації, коли власникам можуть відмовити у наданні послуг.

"Виключень не було, але ми завжди дивимося на собаку, маємо багато питань до господарів, щоб зрозуміти, наскільки вона соціальна та неагресивна. Якщо господарі скажуть "так, вона людей не дуже любить", швидше за все, ми відмовимо. Тому, якщо це дуже проблемна собака і ми на 100% не будемо впевнені, що впораємось з нею, ми будемо вимушені відмовити".

"Кожен співробітник, який працює в сервісі, проходить навчання, яке надає сам сервіс. Воно відбувається в три етапи: спочатку курс, який нам надали спеціалісти з зоопсихології та кінології. Це електронні інструкції й обов'язкова атестація після. І насправді одна з 10–15 осіб, які проходять в нас навчання, подають анкету, стають співробітниками", — підкреслила Анна Кравченко.

Менеджерка розповіла, що бажаючих працювати в сервісі багато і, як виявилося, більшість — це неповнолітні.

"У нас влітку було дуже багато анкет, заповнених дітьми. Наймолодшій, якщо я не помиляюсь, було 8 років. Але ми не можемо заключати договори з неповнолітніми, оскільки наш сервіс несе повну відповідальність за собаку, поки вона в нас на перетримці, сітінгу чи вигулі".

"Ми намагалися створити сервіс, який був би повноцінним помічником кожному власнику собаки. Ми надаємо послуги домашньої перетримки, якщо людина у відрядженні, відпустці або має непередбачувані обставини. Також ми надаємо послуги собачої няні — це послуга, коли няня знаходиться з собакою мінімум годину. Ця послуга підходить для випадків, коли це зовсім маленький цуцик і він просто трощить квартиру, бо ще не звик бути один, або він виє, скулить. Це як для малої дитини насправді: вигулює, частує, миє лапи, грає, вчить командам. І також є вигули, звичайно, коли змінилася робота і немає можливості вигулювати собаку в звичайному графіку або ж з'явилася собака і графік не дозволяє з нею гуляти зовсім", — додає Анна Кравченко.  

ФОТО: pixabay