Україна за два роки зробила крок, аби бути привабливішою для іноземних туристів — експерт

Україна за два роки зробила крок, аби бути привабливішою для іноземних туристів — експерт

Днями було оприлюднено доповідь Всесвітнього економічного форуму в галузі туризму, де Україна посіла 78-е місце зі 140. Чи є цей результат проривом для нашої країни та як змінилася ситуація в туристичній галузі за останні роки Радіо Промінь розповів директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

"До перемоги нам ще далеко: це перший крок до того, щоб Україна була привабливішою для іноземних туристів і показала, що в нас тут безпечно. Цей рейтинг доволі впливовий, він складається кожні два роки. І те, що ми пройшли десять кроків вперед — це, звісно, хороший результат, але коли подивитися, де ми знаходимося насправді, я схиляюсь до того, що все ж це лише перший крок", — розповідає Володимир Царук.

За його словами, окрім нас, якщо брати країни Європи, гірша ситуація в рейтингу тільки в Молдови, Албанії, Боснії, Македонії: "Всі інші країни Європи попереду нас. Нас давно всі випередили і ми наздоганяємо".

"В рейтингу чотири розділи, за якими складаються окремі рейтинги, і один з них — це підтримка державних інституцій і безпека. В цьому розділі Україна займає одні з найгірших позицій серед європейських країн. За рівнем безпеки визначили, що в нас не все ще безпечно: з 7 балів ми отримали, здається, 2,7. І якщо говорити про рівень підтримки держави фінансуванням цієї сфери, то до останього року воно було досить незначним", — пояснює експерт.

Царук наголошує, що за фінансуванням сфери туризму Україна посідає одне з найнижчих місць: "В той же час покращилась інфраструктура, збільшилась кількість авіарейсів. Тож тепер ми конкурентноспроможні в плані сполучення, а також маємо досить високий культурно-історичний потенціал".

Нагадаємо, днями було оприлюднено доповідь Всесвітнього економічного форуму в галузі туризму і за рейтингами в індексі конкурентноспроможності в сфері подорожей і туризму Україна піднялася на десять позицій й посіла 78-ме місце зі 140. 

ФОТО: pixabay