У Києві відбудеться фестиваль стімпанку KyivSteamCon

У Києві відбудеться фестиваль стімпанку KyivSteamCon

У Києві відбудеться фестиваль стімпанку KyivSteamCon. В ефірі Радіо Промінь організаторка фестивалю Анастасія Єфіменко розповіла, чим захід здивує своїх відвідувачів.

"Стімпанк — це нащадок кіберпанку, який знайшов свій розвиток, свою тематику у вікторіанській течії. Хоча деякі зі стімпанкерів вважають, що не треба прив’язуватись тільки до вікторіанської епохи. Красиві елементи вікторіанської епохи не обов’язкова частина стилю, бо є й інша сторона. У  вікторіанської епохи були і темні прояви, таке собі дно стімпанку. На одній з лекцій ми будемо говорити про Джека Різника та інших персонажів того часу, які є з темної сторони Лондона", — зазначила Анастасія Єфіменко.

Організаторка фестивалю розповіла, що на заході буде цікавий квест.

"На фестивалі є елемент рольової складової. Це квест. Цього разу у нас історія про те, що десь, у паралельному вимірі, було місто Clockworktown, у якому сталася прикра подія, і місто розлетілося на друзки. Один з них потрапив до нашого світу. І це частинки креслень годинникового механізму. Якщо їх знайти і скласти всі разом, то можна відновити це місто, і годинникарі знову зможуть у ньому жити та творити свої цікаві штуки. Тобто ми пропонуємо всім гостям нашого фестивалю пограти у цей квест і знайти ці креслення", — сказала вона.

Анастасія Єфіменко також зазначила, якою є програма фестивалю.

"У нас є денна складова та вечірня. Вдень у нас все зайнято лекціями, тобто презентаціями або майстер-класами. Наприклад, буде один майстер-клас, або практична лекція: "Що вдягнути на стрімпанк-івент?". Крім того, цього року буде низка коміксів. Буде видавництво "Вовкулака"  та проект "Третя паралель", які видають комікси українською. І вони будуть розповідати про "Лігу видатних джентльменів", яку переклали українською", — розповіла організаторка.

Єфіменко також додала, що "тематика є різною. У нас такий принцип: будь-хто може долучитись, надіслати заявку. Якщо він у чомусь розбирається і хоче щось розповісти цікаве, дотичне до тематики стімпанку, то ми можемо надати можливість поспілкуватися з гостями, якщо є час у програмі".

Організаторка івенту також зауважила, якою буде розважальна частина заходу.

"Дуель на парасольках — це розважальна частина заходу. З 17:00 години у нас розпочинаються різноманітні дуелі, конкурси, змагання тощо. Традиційна забава — турнір з армреслінгу, який буде відбуватися за спрощеними правилами. Також буде багато танців", — розповіла Анастасія Єфіменко.

Фестиваль KyivSteamCon відбудеться 7 вересня в Державному Політехнічному музеї. Дрес-код довільний.