У Харкові сьогодні оголосять лауреатів Незалежної театральної премії імені В'ячеслава Панченка

У Харкові сьогодні оголосять лауреатів Незалежної театральної премії імені В'ячеслава Панченка

У Харкові сьогодні оголосять лауреатів і проведуть церемонію вручення Незалежної театральної премії ім. В'ячеслава Панченка. Про це в ефірі Радіо Культура розповів засновник премії Роман Панченко.

За його словами, право отримати цю премію мають люди, які працюють в цій галузі: люди, які створюють вистави, люди, які організують усі процеси.

"У нас серед номінацій є “Яскравий адміністратор”, “Яскрава театральна подія сезону”, “Яскравий виконавець”, “Яскравий співробітник за сценою”, “Яскравий артист-вокаліст”, “Яскравий дебют”, також ми відзначаємо художника-постановника, художника-оформлювача, художника з розпису костюмів", — сказав Роман Панченко.

Це друга Незалежна театральна премія. Започаткували її у 2018 році, у пам’ять про унікального фахівця з організації театральної справи – В’ячеслава Панченка, заслуженого працівника культури України. Він працював у Харківському театрі ляльок імені Афанасьєва 47 років.

"Це мій батько, я працюю в театральній сфері, пішов його стопами. Сьогодні у нього міг би бути ювілей – 70 років, і друга премія присвячена цій події. Він не просто мій батько, вій ще й мій вчитель. Тому, коли батько пішов, я думав, яким чином висловити йому свою вдячність і вирішив створити премію на його честь і відзначати заслуги людей, які працюють в театральній сфері, за висновками минулого сезону”, — додав засновник Незалежної театральної премії ім. В'ячеслава Панченка Роман Панченко.

Церемонія нагородження відбудеться на сцені Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. А. Афанасьєва у форматі концерту — учасниками і гостями стануть провідні актори, режисери, драматурги, відомі громадські та політичні діячі.

 Фото - facebook.com