Чи можна у літаку не пристібати ремені безпеки — пояснює бортпровідниця

Чи можна у літаку не пристібати ремені безпеки — пояснює бортпровідниця

Є стереотип, що ремені безпеки у літаках не врятують вас. Бортпровідниця Катерина Якеменко в ефірі Радіо Промінь пояснила, чи можна у літаку не пристібати ремені безпеки.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Ірина Коваль

"У літаку не пристібатися не можна. Це міф. Наприклад, при зльоті. Багато людей цікавляться, навіщо потрібно пристібатися у літаку, який йде на зліт. Частково вони мають рацію. Адже перенавантаження і так надійно притискає спину людини до спинки крісла. Але пристібатися все-таки потрібно обов’язково. Пілотові може знадобитися різко загальмувати ще на стерновій доріжці, і тоді без травм не обійтися", — зазначила Катерина Якеменко.

Читайте також: Бортпровідниця: вимога вимкнути телефони на час польоту – це питання безпеки пасажирів

Бортпровідниця наголосила, що "при посадці найбільша небезпека підстерігає пасажирів, коли літак вже йде на зниження або навіть торкнувся шасі руліжної доріжки. За статистикою, саме тоді трапляється більшість катастроф. Досвід показує, що пасажири гинуть в салоні літака не тому, що вибухнули баки з пальним, а тому що не пристебнулися і вилетіли зі своїх крісел".

Крім того, краще бути пристебнутим з початку і до кінця польоту, адже турбулентність може трапитися миттєво, і відбудуться несподівані зміни у русі літака. Отже, щоб не вдаритись випадково об стелю, краще пристебніться.

Фото — pexels.com