Якими є наслідки зустрічі Зеленського з Кабміном та силовиками — коментує журналіст

Якими є наслідки зустрічі Зеленського з Кабміном та силовиками — коментує журналіст

Президент України Володимир Зеленський 2 вересня зустрівся з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів. Незалежний журналіст Сергій Грішин в ефірі Українського радіо прокоментував, якими є наслідки цієї зустрічі.

0:00 0:00
10
1x

"Для президента це традиційна форма, особливо після парламентських виборів, коли вся влада в державі сконцентрована в його руках або руках його команди. Це красиво для телеглядачів, але нічого вже незвичного. Так буде і далі: коли він всіх збирає і роздає, що кому робити",  — зазначив Сергій Грішин.

Журналіст зауважив, що "з хорошого, можна відзначити ліквідацію економічного підрозділу Національної поліції. Для експертного кола відомо, що це департамент, який кошмарив бізнес. З іншого боку, створення служби фінансової розвідки, — фактично люди з управління захисту економіки, яких розформували вчора, — підуть працювати туди".

Читайте також — У комітеті з питань економічного розвитку розповіли, які законопроекти є пріоритетними

Грішин також прокоментував, яким є підхід команди Зеленського у контексті боротьби з бурштиновою мафією.

"По бурштину у нас фактично ситуація така, що вони вирішили, що не можуть це побороти, і тому вирішили це легалізувати. В цілому це добре. Інша справа — яким буде механізм видачі ліцензій. Тут велика загроза корупційної складової", — сказав він.

Щодо мораторію на продаж землі, журналіст зауважив, що "багато хто з українських політиків декларував: "Час настав". Але кожен рік продовжували мораторій, і якось дуже швидко вони вирішили це прибрати. Також прем’єр-міністр повідомив, яким чином іноземці зможуть купувати землю в Україні, створюючи підприємтва. Якщо запобіжники розставити, то це в цілому хороша історія".

"Багато речей, які вчора озвучувалися, не знаю, як виконувати фізично. Наприклад, щоб українські службовці з 1 жовтня відмовились від паперового документообігу", — додав Сергій Грішин.

Фото — president.gov.ua