Як захистити дитину від небезпечних незнайомців — пояснює консультант з дитячої безпеки

Як захистити дитину від небезпечних незнайомців — пояснює  консультант з дитячої безпеки

Тренер-консультант з дитячої безпеки Анна Носач в ефірі Радіо Промінь пояснила, як захистити дитину від небезпечних незнайомців.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Ірина Коваль

Є стереотип, що ваша дитина не піде з незнайомцем, бо ви їй заборонили. Чи дійсно діти розуміють і можуть розпізнати людину, яка бажає їй зла?

"Практично всі діти знають правило: "Не розмовляй з незнайомцем". Однак, коли ми починаємо розбирати конкретні ситуації, майже ніхто не може відтворити правильний алгоритм дій, щоб убезпечити себе. Діти мають знати не лише про заборони, а й про конкретні алгоритми дій", — зазначила Анна Носач.

Тренер-консультант з дитячої безпеки наголосила, що "батькам варто пам’ятати, що у дітей до 7 років не сформована та зона мозку, яка відповідає за здатність передбачити наслідки своєї поведінки. Тому варто не лише навчати дітей, а й пильнувати їх".

Діти не завжди можуть розпізнати, де добра людина, а де зла. Тому ваші діти потребують вашої допомоги. Найперше, потурбуйтеся, щоб ваша дитина не гуляла на вулиці сама. Адже найчастіше викрадачі шукають дітей, які гуляють наодинці. Чим раніше дитина знатиме своє ім’я, імена батьків, адресу та номер телефону, тим краще. Якщо вона загубиться або попросить про допомогу хорошого незнайомця, вас швидше зможуть знайти.

Змалечку привчіть свою дитину до того, що в неї немає таємниць від мами та тата. Батьки мають знати все про свою дитину. Вигадайте кодове слово, яке будете знати лише ви. Дитина зможе сказати його по телефону, якщо їй загрожує небезпека.

Розкажіть дитині про те, що не можна мовчати, якщо їй погрожують і намагаються викрасти. Треба кричати дуже голосно.

Фото — pexels.com