У Києві стартувала анатомічна виставка Body Worlds

У Києві стартувала анатомічна виставка Body Worlds

PR-менеджерка агентства Dontstop Agency та виставки Body Worlds (Всесвіт тіла) Катерина Скуридіна в ефірі Радіо Промінь розповіла про особливість цієї анатомічної виставки.

"Справді, раніше це були люди, а зараз це експонати. Їх ми називаємо "пластинанти", оскільки вони збережені шляхом бальзамування, який має назву "пластинація", — зазначила Катерина Скуридіна.

PR-менеджерка виставки зауважила, що "на виставці на екрані можна подивитися, як відбувається процес пластинації. Це не страшно, а навіть дуже цікаво. Це люди, які після смерті заповіли свої тіла науці. На цей момент у світі є 18 тисяч людей, які заповіли свої тіла Інституту пластинації, аби стати експонатами і продовжити серії анатомічних виставок".

Катерина Скуридіна розповіла, що на виставці представлено 99 експонатів, які демонструють ті чи інші захворювання або як працює людський організм.

"Всього на виставці представлено 99 експонатів, 14 з яких — повноцінні людські тіла. Решта — частини тіла, які демонструють ті чи інші захворювання або як працює людський організм. Тіла представлено у дуже цікавих формах, аби показати, як працюють м’язи тіла", — сказала вона.

Скуридіна також додала, що "виставка ще називається "Цикл життя". На вході ви бачите ембріони, а на виході — тіло, якому 80 років. Ви бачите, як змінюється організм. У кожній кімнаті виставки стоїть студент-медик, який вам розказує, що це за хвороба, чим вона небезпечна і як убезпечити себе".

Фото — facebook.com/vdngkyiv