Уряд зобов'язаний надати допомогу постраждалим унаслідок обвалу будівлі в Дрогобичі — Розенко

Уряд зобов'язаний надати допомогу постраждалим унаслідок обвалу будівлі в Дрогобичі — Розенко

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко переконаний, що уряд зобов'язаний надати матеріальну допомогу постраждалим та сім'ям загиблих внаслідок обвалу частини будівлі в Дрогобичі. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Я думаю, що Кабінет Міністрів України, безумовно, зобов’язаний виділити необхідну матеріальну допомогу для сімей загиблих. Більше того, виплатити необхідну матеріальну допомогу сім’ям поранених і самим пораненим, і забезпечити кваліфіковане їх лікування", — сказав він.

Розенко також додав, що потрібно дочекатися висновків Державної служби надзвичайних ситуацій і дізнатися причини того, що сталося в Дрогобичі.

Читайте інтерв’ю — "Це буде технічний уряд, керований Офісом президента": Розенко припустив, яким буде наступний Кабмін

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня у Дрогобичі обвалилася частина 4-поверхового житлового будинку. Вчора рятувальники знайшли загиблу жінку 1975 року народження та чоловіка 1962 року народження. Ще семеро людей з травмами доправили до лікарні, серед них 6-річний хлопчик, двоє дівчаток віком 9 та 12 років.

Після пошуків, які тривали всю ніч, з-під завалів частини будинку в Дрогобичі дістали тіла ще шести людей, з них тіло 5-річного хлопчика. Як повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін, за оперативною інформацією під завалами більше людей немає. Причини обвалу встановлюються.

У Дрогобичі 29 та 30 серпня оголошені днями жалоби за загиблими. 

Фото - ДСНС