Київ здатний приймати великі музичні фестивалі — КМДА

Київ здатний приймати великі музичні фестивалі — КМДА

Київ уже здатний приймати великі музичні фестивалі формату Sziger. Про це заявила Діана Попова, директорка департаменту культури КМДА.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

На запитання про те, чи колись Київ зможе приймати грандіозні музичні фестивалі на кшталт угорського Sziget, Діана Попова відповіла, що Київ уже є таким містом.

"Коли ми говоримо про те, що ми перетворюємо Київ на європейську культурну столицю, ми не лукавимо. Тому що ми над цим працюємо щодня. Мені приємно відзначити, що для цього ми працюємо спільно з Міністерством культури, з Українським культурним фондом і синхронізуємо нашу політику розвитку міста Києва", – стверджує представниця КМДА.

Вона відзначила, що в Києві вже сьогодні організовуються масштабні фестивалі.

"Проведенням Євробачення у Києві ми довели, що здатні приймати великі музичні фестивалі. Проведенням фіналу Ліги Чемпіонів ми довели, що здатні організувати й одноденну подію фантастичного масштабу на найвищому рівні. Про це говорять усі наші міжнародні партнери. Те, як ми проводимо Atlas Weekend, який вже перевищує Sziget за кількістю, доводить, що ми на це здатні", – переконана Діана Попова.

Надалі київська міська влада планує розширювати аудиторію місцевих фестивалів, щоб залучати найрізноманітнішу публіку з-за кордону до київських подій.

"У нас є декілька подій, які можуть впливати на іншу якість – іншої музичної продукції, іншої публіки, залучати іншу аудиторію. Це і MotoOpenFest, рокерсько-байкерська тусовка. Але це так само є феномен Києва, який проходить уже втретє. Ми будемо дедалі більше збільшувати ці позиції, щоби будь-якому туристові віднайшлася подія, заради якої він приїде в Київ і проведе тут час", – завершила Діана Попова.

Нагадаємо, 68 вересня у Києві, на Трухановому острові, відбудеться фестиваль "Джаз Коктебель".