Нові "Антикорупційній екскурсії" на Подолі: ексклюзивні подробиці від організаторів

Нові "Антикорупційній екскурсії" на Подолі: ексклюзивні подробиці від організаторів

Що планують розповідати, які антикорупційні точки шукатимуть на Подолі — про це говорили в ефірі Радіо Промінь з проєктною менеджеркою Антикорупційних турів Аліною Лось.

З 12-го вересня усім охочим розповідатимуть про корупцію на новій “Антикорупційній екскурсії”. Вона буде регулярною і проходитиме двічі на місяць.

Маршрут нової екскурсії пролягатиме Контрактовою і Поштовою площами, а також Андрієвським узвозом. Екскурсії будуть безкоштовними для малих груп  від 10 до 20 людей.

Це вже другий антикорупційний маршрут Києвом. Перший пролягає Маріїнським парком. Незабаром обіцяють маршрут і Хрещатиком.

"Невеликий анонс, ексклюзивна інформація: на Подолі в нас точно буде антикорупційна станція про чортове колесо, в нас буде станція про сходи на Пейзажці, про Воздвиженську вулицю, про Гостинний двір, Театр на Подолі".

"Не обов'язково всі станції є корупційними. Нам дуже важливо розказати і про історії успіху, про те, як корупція розслідується, як вона відкривається і, власне, до яких позитивних змін це може привести",  додала представниця Антикорупційних турів.

За словами Аліни Лось, для них є дуже важливою ідеологічна складова цих турів.

"Ми не акцентуємо увагу на негативі, на негативному дискурсі корупції, на корупційних кейсах… Ключовий акцент робимо на антикорупції, або на тому, що є альтернативою до корупції. Тобто ми, власне, розповідаємо, що кожен з наших учасників, пересічних громадян, може зробити особисто в своєму особистому, побутовому житті, щоб запобігти появі подібних кейсів", наголосила вона.

Антикорупційні тури в Києві почали організовувати ще в 2017-му році. Як розповідає менеджерка, проєкт Київські антикорупційні тури іноваційно-просвітницький інструмент. Вже провели понад 40 різноманітних екскурсій.

Фото Facebook