Голова Держкіно Пилип Іллєнко: від команди Зеленського вимог про відставку не було

Голова Держкіно Пилип Іллєнко: від команди Зеленського вимог про відставку не було

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявляє, що з боку представників нової влади натяків чи вимог про його відставку не було. Про це він сказав в ефірі Радіо Культура.

"Вимог писати заяву не було, але я є у контексті. Мені здається, якщо вони отримали таку підтримку, задекларували повну зміну команди. Я до їхньої команди очевидно не належу і не хочу, щоб боротьба за крісло перетворилася у якусь брудну гру, яка б зашкодила галузі. Тому вирішив подати у відставку", — сказав він.

Пилип Іллєнко каже, що зараз важко прогнозувати майбутнє української кіноіндустрії.

"Що стосується прогнозів — представники нової влади поки що не робили якихось заяв щодо їхнього бачення розвитку кіноіндустрії публічно, а також я не мав з ними ніякого непублічного спілкування, з якого можна зрозуміти їхні плани щодо цієї галузі. Тому коментувати, що буде далі, важко", — зазначає екс-голова Держкіно.

Читайте також — Кінокритик Десятерик: українське кіно з'явилося лише 5 років тому, це дуже мало

Він також вважає, що результати роботи його команди свідчать про відродження українського кіно.

"Я прийшов у Держкіно у 2014 році, коли був важкий час, коли відбувся колапс державної підтримки індустрії. За 5 років ми вийшли на надзвичайно серйозні показники і по кількості, і по якості, і по проникненню в прокат, а також на міжнародні кінофестивалі. Це говорить про те, що українське кіно відродилося", — стверджує Іллєнко.

Пилип Іллєнко, який очолює Державне агентство України з питань кіно з серпня 2014 року, заявив про відставку.

Фото - facebook.com/philip.illienko