Бебешко про "дівчинку для биття" Повалій та про виступи артистів в Росії

Бебешко про "дівчинку для биття" Повалій та про виступи артистів в Росії

Чому попри заборони музиканти продовжують гастролювати в країні-агресорі й чи проголосує свідомий український слухач НЕпоходом на концерт ще однієї "голубки миру". Про це говорили в ефірі Радіо Промінь з музичним продюсером Володимиром Бебешком.

Продюсер Бебешко запевняє, що концерт Таїсії Повалій у Палаці "Україна" був узгоджений, але потім його скасували.

"Наскільки мені відомо, контракт був підписаний, була згода. І кошти за оренду зала були перераховані. Все було домовлено. Потім з незрозумілих причин, – я в це не буду вдаватися, – все було скасовано, кошти повернули назад. Це достовірна інформація, тому є дуже багато незрозумілих питань. Питання такі. Чи Таїсії Повалій відмінили звання народної артистки України? Ні. Чи Таїсія Повалій порушила хоча б один закон України, виступала в анексованому Криму? Ні. Є купа питань, на які в мене немає відповіді",  зауважив він.

"То якого чорта зараз на неї йдуть такі гоніння і так дальше? Якщо є група людей, яким не подобається Таїсія Повалій, які протестують  вони можуть просто не йти на її концерт",  вважає Бебешко.

Про те, що українським артистам не рекомендують їздити в країну-агресор з концертами, продюсер каже:

"Це є особиста справа і мораль кожного артиста. Є купа артистів, які до сих пір їздять в Росії виступають, і ми про це не знаємо, які є зірками першого ешелону в Україні. Я не буду називати імена своїх колег. Це не є коректно".

Водночас Володимир Бебешко впевнений, що під час війни не варто виступати в Росії.

"Моє особисте ставлення, що під час того, як триває агресія й війна з Росією, артистам треба утриматися від поїздки у країну, яка веде з нами бойові дії",  наголосив він.

Наостанок Володимир Бебешко констатував, що дійсно є тенденція до повернення російських артистів в український медіапростір.

"Дуже багато російських артистів почали виїжджати, почалися серіали з артистами, яким заборонений в'їзд. Зараз є дівчинка для биття  Повалій. Зараз на неї. Тим більше. Чому зразу було не відмовлено (в концерті  ред.), чому були взяті гроші й підписаний контракт? У Ліхути все є на руках",  сказав продюсер.

Водночас креативний продюсер Денис Путінцев наголошує, що непорозуміння в соціальних мережах виникає через те, що досі ці питання неврегульовані законодавчо.

 

"А що таке нормально? Нормально для кожного своє знаєте.  Знову ж таки я вважаю, що велика проблема всіх тих непорозумінь, м'яко кажучи, у Фейсбуці полягає в тому, що у нас до цих пір немає на законодавчому рівні якогось регламентування, рішень стосовно цих питань.. Мені здається, що цей концерт знову ж таки є лакмусовим  папірець, який повинен показати деяким артистам, багатьом артистам: можна чи ні", — зазначив він, додавши, що, на його думку, люди б таки прийшли на концерт, якби він відбувався. 

 

Денис Путінцев наголошує, що потрібно розділяти соціальну історію, соціально відповідальну історію, політичну історію і культурологічну історію, музичну — це, як доводить практика, зовсім різні історії.

 

У соцмережах Таїсія Повалій анонсувала свій перший за останні п'ять років концерт в Києві, який нібито мав відбутися 10 грудня на сцені палацу "Україна". Проте згодом у палаці "Україна" заявили, що домовленостей щодо концерту немає, а виступ артистки назвали спланованою провокацією проти концертно-мистецької установи з метою дискредитації.

Таїсія Повалій. Фото Facebook