"Іноді привезти на фестиваль закордонного виконавця легше, ніж свого" – музична кураторка Bouquet Kyiv Stage

"Іноді привезти на фестиваль закордонного виконавця легше, ніж свого" – музична кураторка Bouquet Kyiv Stage

Просто неба у Софії Київській та музеї "Золоті ворота" протягом 11 днів відбуватиметься фестиваль Bouquet Kyiv Stage. Любов Морозова, музична кураторка фестивалю, розповіла, що увійде до музичної програми фестивалю.

У музичній програмі фестивалю – три десятки концертів.

"Зазвичай музичні фестивалі тривають 34, максимум 5 днів. Наш фестиваль триватиме 11 днів. Я вважаю, що це найбільший класичний фестиваль в Києві, – розповіла Любов Морозова. – Він організовується вже другий рік. Наразі заплановано 30 концертів, але, можливо, буде більше, тому що все більше музикантів хочуть долучитися до цієї події".

Організатори запрошували в основному українських виконавців, тому що, за словами музичної кураторки фестивалю, іноді привезти на фестиваль закордонного виконавця навіть легше, ніж свого.

"Зарубіжними музикантами займаються культурні фонди. Наприклад, можна привезти німця чи француза, якщо вас підтримує Французький культурний інститут або Гете-Інститут, і це набагато легше, аніж, наприклад, запросити Олексія Гринюка – українсько-британського піаніста, який гратиме на нашому фестивалі. Так само Андрій Бєлов – чудовий скрипаль, який виступатиме з українським колективом Nota Bene", – розповіла Любов Морозова.

Також на фестивалі виступлять Лаура Марті, ДахаБраха, авангардний піаніст Євген Громов, Тетяна Калініченко з New Era Orchestra та десятки інших музикантів. Кураторка рекомендує відвідати концерти, присвячені електронній музиці, адже у цьому році вони будуть особливими.

"Цього року ми робимо цікаву візуалізацію. Тому відвідати ці концерти варто не лише для того, щоб послухати. Просто до дерев Софії Київської будуть прив’язані монітори, їх буде багато – можна буде навколо них танцювати та насолоджуватися цим", – анонсувала Любов Морозова.

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage відбувається у Софії Київській та музеї "Золоті ворота" з 16 по 26 серпня.

Виступ Kyiv Virtuosi Orchestra. Фото Bouquet Kyiv Stage