У серпні на Івано-Франківщині відбудеться фестиваль проактивних людей "Реформація-Фест"

У серпні на Івано-Франківщині відбудеться фестиваль проактивних людей "Реформація-Фест"

У серпні в Унежі на Івано-Франківщині відбудеться фестиваль "Реформація-Фест", який покликаний познайомити проактивних людей, які хочуть реформувати українське суспільство. Більше про захід Українському радіо розповіла координаторка фестивалю "Реформація-Фест" Тоня Артанова.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Ми назвали свій фестиваль "Реформація-Фест", тому що постало питання, виклик часу реформувати українське суспільство в різних сферах: освіті, культурі, медицині і т.д. Ми відстали від Європи на 500 років, хоча й далі. На наш фестиваль збираються люди, які здатні щось створювати у житті, вносити щось нове у галузі, в яких вони працюють, вони мають досягнення", — розповідає Тоня Артанова.

За її словами, формат заходу в Унежі не є музичним фестивалем: "Це скоріше зібрання, покликане перезнайомити близьких по духу людей та намітити план майбутньої реформації".

"Цього року до нас приїдуть Ірма Вітовська, Наталя Шульга, Юрій Андрухович, брати Капранови, Оксана Забужко. В рамках фестивалю відбудуться лекції, матсер-класи, дискурси. Визначні люди будуть ділитися своїм баченням та напрацюваннями. Також на фестивалі відбудеться презентація "Трансформації українських міст". Юрій Філюк буде ділитися своїм досвідом, як він на прикладі Івано-Франківська зробив проект "Тепле місто", започаткував компанію "23 ресторани", став ідейним організатором "UrbanSpace100", — анонсує координаторка.

Окрема частина фестивалю, зазначає Тоня Артанова, присвячена дітям: "Третину від усіх учасників будуть складати діти. Ми зацікавлені в тому, щоб вони приїжджали сім'ями, щоб молоде покоління вливалось з раннього віку в таку спільноту. Для дітей в нас передбачена цікава програма, наприклад, Сашко Лірник і його майстер-клас із складання оповідок та казки, які він розповідатиме".

"Часто багатьох цікавить, як ми утримуємо такий великий проект. В Унежі постійно діє волонтерська програма, де на території арт-об'єкту можна попрацювати. Тому ми вітаємо всіх, хто має бажання поволонтерити. Решта, що виходить за межі праці, утримується за внески доброчинців, які нас підтримують", — розповідає координаторка "Реформації-Фесту".

Нагадаємо, 23-26 серпня в Унежі Івано-Франківської області відбудеться фестиваль "Реформація-Фест". Більше про захід можна дізнатися тут.

ФОТО: Українське радіо