Організатори Маршу ветеранів 24 серпня: з нами плани президента не узгоджували

Організатори Маршу ветеранів 24 серпня: з нами плани президента не узгоджували

Про подробиці Маршу ветеранів, який планується провести на День незалежності у Києві, в ефірі Українського радіо розповіли член Руху ветеранів України Андрій Медведько та координатор ветеранів війни з Росією Олександр Войтко.

0:00 0:00
10
1x

"Наша програма Маршу ветеранів розпочинатиметься о 9 ранку біля Червоного корпусу університету Шевченка: формуємо там колони, спускаємось до Бесарабки, а звідти йдемо до Майдану Незалежності. Там будемо робити шикування, фотографуватимемось, співатимемо гімн. Після підемо до стіни загиблих на Михайлівську площу, де відбудеться молебень", — розповів Андрій Медведько.

 

За його словами, офіс президента не погоджував з ветеранськими організаціями свої заходи, що призвело до нинішньої ситуації, коли різні активності ветеранів та влади збігаються в часі та місці: "З нами плани президента не узгоджували. І спочатку діалогу з нами не вели, зараз, очевидно, він відбудеться, буде зустріч нашого оргкомітету з представниками влади. Ми чекаємо на зустріч, або ми, або офіс президента свої плани змінить. Поки що ми не плануємо нічого змінювати".  

 

"В нас планується захід без політичних партій, партійна символіка заборонена, ми наголошували на цьому ще від початку. Ми запланували свої заходи, коли в президента заявили, що подібних заходів на свято не буде. Потім там передумали, але ми нічого не скасовуватимемо. Попередньо вже очікується біля 9 тисяч учасників", — заявив Олександр Войтко.

Координатор розповів, що в деяких областях ОДА вже пообіцяли виділити транспорт для учасників: "А там, де такої підтримки від влади немає, — люди будуть доїжджати за власний рахунок". 

Нагадаємо,  після заяви президента Володимира Зеленського про те, що військового параду на День Незалежності не буде, ветерани АТО і війни на Донбасі запропонували провести Марш Волі, який пройде без бюджетних коштів.

 ФОТО: Українське радіо