У Києві проходить "Школа швидкої драми"

У Києві проходить "Школа швидкої драми"

Від 10 серпня у Києві триває "Школа швидкої драми", яку проводять PostPlayТеатр і Postplaylab. Більше про школу в ефірі Радіо Культура розповіла менеджерка проекту Олександра Тетеріна.

За її словами, щодо тем була умова - це має хвилювати кожного учасника.

"Теми різні: від проблем переселенців до проблеми віку - старіння чи дорослішання. Ми не сподівалися, що будуть такі темпи, бо учасники почали великими об’ємами писати тексти і вже деякі звучали в аудиторії, але будуть ще переписувати, доробляти. Це дуже цікаві історії мають бути", - розповіла менеджерка.

Олександра Тетеріна зауважила, що теорію учасники школи отримують з прикладів:

"Здебільшого це була теорія за власними прикладами, викладали перші два дні куратори самого проекту Максим Курочкін та Анастасія Косодій, вони чинні драматурги. Попереду будуть ще зустрічі, починаючи від сьогодні, з Наталею Ворожбит, драматургинею, а завтра і післязавтра з драматургинею Юлією Гончар та Деном Гуменним. Вони розповідатимуть власні історії і здебільшого відповідати на питання учасників, які точно є"

Упродовж 12 днів учасники Школи створюють про те, що хвилює їх в сьогоденні. 22 серпня на театральному майданчику будуть представлені ескізи цих робіт.

Серія освітньо-пригодницьких бесід, що мають на меті допомогти авторам-початківцям зрозуміти не лише своє призначення та можливості, а й зламати застарілі уявлення про сучасну п’єсу.

Фото - www.facebook.com