Алієв про підняття українського прапора в Криму: проукраїнські акції є сигналом, що там чекають нашого "плеча"

Алієв про підняття українського прапора в Криму: проукраїнські акції є сигналом, що там чекають нашого "плеча"

Ненасильницькі проукраїнські акції, які час від часу відбуваються у Криму, є сигналом для українців на материку, що на півострові чекають підтримки, розповів в ефірі Українського радіо програмний директор "Кримського Дому” Алім Алієв.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Ненасильницький спротив в Криму триває кожен день, в цьому суть ідеї кримськотатарського руху. Все починається від того, що звичайні мешканці приходять в суди підтримати обвинувачених, роблять культурні чи благодійні акції, піднімають прапори. Ми маємо добре усвідолювати, що в Криму живуть сотні тисяч наших співвітчизників: це не лише кримські татари, а й українці, росіяни, вірмени, які підтримують проукраїнські настрої. Це важливий сигнал для нас тут, щоб ми не забувати, що Крим тимчасово окупований. Ми маємо пам'ятати, що там чекають нашого "плеча", — розповідає Алім Алієв.

 

Директор "Кримського дому" висловився щодо нещодавнього підняття в Судаку українського прапора: "Мене надихають в Криму такі низові ініціативи, які, очевидно, не підтримуються окупаційною владою. Наприклад, акції, коли в суди приносять кошти, аби заплатити адміністративні штрафи за незаконно обвинувачених. Ці гроші збираються по копійці. Інакше важко боротись з репресивною машиною, яку завела Росія."

 

"Тому ми проводимо акцію "Кримський дім об'єднує серця": їздимо містами України, де проводимо три події. Зараз в Харкові буде дискусія "Харків — Крим: візії майбутнього": ми будемо говорити про Крим і Харків, як об'єднуватись і повернтати окуповані території. Також проведемо презентацію літературного конкурсу "Кримський інжир". Третій компонент — це концерт. Зараз буде панк-гурт "Shatur gudur", — пояснює Алім Алієв.

 

За його словами, яскравою трикрапкою проекту 25 серпня біля Музею історії України на Пейзажній алеї у Києві стане великий шестигодинний концерт, хедлайнером якого буде Джамала: "Також будуть Сашко Положинський, Елвіра Сарихаліл та гурт "Курбаси". Ми зробимо українсько-кримськотатарську галявину на День незалежності".

 

Нагадаємо, нещодавно у Судаку на території анексованого Криму невідомі підняли державний прапор України.

 

 На фото - Алім Алієв