ZaхidFest на Львівщині: коли і чого очікувати від фестивалю

ZaхidFest на Львівщині: коли і чого очікувати від фестивалю

Незабаром на Львівщині пройде ZaхidFest — фестиваль української музики, на якому також виступатиме чимало зарубіжних гуртів. Про фестивальну програму та ідею заходу розповідає в ефірі Радіо Промінь засновник і організатор фестивалю Яків Матвійчук.

Один з найгучніших та найпопулярніших фестивалів Західної України, ZaхidFest, був заснований Яковом Матвійчуком у 2009 році як фестиваль української музики. Згодом на фестиваль стали приїжджати найпопулярніші гурти з багатьох країн світу, і він отримав статус міжнародного. Цьогоріч захід триватиме три дні.

"У нас географія дуже велика, будуть гурти з Німеччини, Італії, Японії, Білорусі, буде ще Іван Алексєєв з Росії, відомий тим, що він абсолютно не підтримує дії Російської Федерації, публічно про це заявляє. Мета фестивалю — культурно-розважальна. Ми несемо якісь меседжі для нашого відвідувача: один рік у нас був роздільний збір сміття, ми підтримували певні ініціативи, пов'язані з волонтерською роботою", — говорить Яків Матвійчук.

Учасниками головної сцени цьогоріч стануть Apocalyptica, Gogol Bordello, Cradle of Filth, Lacuna Coil, Noize MC, You Me At Six, Ляпис 98, Воплі Відоплясова, Скрябін, ЛСП, Alyona Alyona, O.Torvald, Тартак, Crossfaith та інші.

Цьогоріч за підтримку Українського культурного фонду представлять новий проект "Мистецький десант ZaхidFest. Він проходитиме на території відпочинкового комплексу "Сонячна галявина", розташованого в селі Родатичі Львівської області.

"Цей проект створений з метою розширити і масштабувати ZaхidFest в інші напрямки мистецтва. Створена колаборація: це буде музей Гончара, кіно-фестиваль "Молодія", буде долучений фестиваль "Республіка", візуальне і арт-мистецтво. Будуть арт-об'єкти, фольклорні атракції. Також буде стояти окрема сцена, де будуть виступати українські артисти: Віктор Павлік, група "Мері", група "Коралі" і ще декілька артистів", — розповів Яків Матвійчук.

Особливу увагу на фестивалі приділять громадським організаціям гуманітарного спрямування.

Фестиваль відбудеться за містом, на території відпочинкового комплексу "Чарівна долина" у селі Родатичі Львівської області з 16 до 18 серпня. Програма фестивалю розміщена на сайті.

Фото: з офіційної сторінки фестивалю у Facebook