У Києві стартує фестиваль Bouquet Kyiv Stage: музика на будь-який смак і 9 днів найкращих українських фільмів

 У Києві стартує фестиваль Bouquet Kyiv Stage: музика на будь-який смак і 9 днів найкращих українських фільмів

16 серпня у Києві стартує вже другий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Він триватиме 11 днів, основні події відбудуться в музеях Золоті ворота та Софія Київська. Про особливості та сюрпризу фестивалю розказали в ефірі Радіо Промінь його засновники та організатори.

За словами ідейної натхненниці та організаторки Ірини Буданської, фестиваль виник із любові до Києва і з бажання зробити йому подарунок.

Звідси і символ фестивалю — букет. Цю складну і продуману композицію фестивалю подарував відомий художник Олександр Дубовик. Про це розповів один із засновників фесту Євген Уткін:

"Олександр Дубовик цим букетом як символом об’єднання, символом дарування, говорить про те, що ми — занадто розрізнені. Ми різні — ромашки, чортополохи, але ми — один букет, ми — один Київ, одна держава, одна Україна".

Фото: Євген Уткін/Дзеркало тижня

Головні цілі фестивалю — поставити наголос на українському мистецькому контенті як на частині світової культури, об'єднати мистецтво й новітні технології. Організатори обіцяють насичену освітню програму: проведення воркшопів, цього року —  вокальних та диригентських за участі видатних майстрів. Також запланована різноманітна музична програма: звучатиме класична, джазова, електронна музика.

У рамках Bouquet Kyiv Stage заплановані кінопокази — щовечора в музеї "Золоті ворота" глядачі зможуть побачити найкращі українські фільми.

"Якщо ви не встигли, чи не змогли потрапити на фестиваль "Молодість", чи на Одеський кінофестиваль або на DokuDays, чи не були на спецпоказах сучасного українського кіно, чи не бачили окремої програми про місто Київ — ми все це об’єднали в 9 днів. Кожен день представляємо окрему кіноспільноту, або окремий кінофестиваль", — розповідає один з організаторів кінооказів Андрій Різоль.

 

 

Фото: Андрій Різоль/kunoua.org

Основний кіноподарунок киянам — це фільми про нашу столицю, таких стрічок буде 8. У показах об'єднуються 69 фільмів, програма буде щодня тривати з 19:00 до 22:00. Кожен кінопоказ буде відривати відомий кінознавець, формат фестивалю буде дотримано в найкращих зразках. Завдяки цьому в одному просторі і в рамках одного фестивалю можна буде побачити все найкраще, що є в українському кінематографі.

Основні заходи Bouquet Kyiv Stage будуть відбуватися в саду Національного музею Софія Київська, кінопокази — в музеї "Золоті ворота". Вхід на всі заходи вільний, сплатити потрібно лише за квиток до музею.

Фото: Facebook-сторінка фестивалю